Boston United FC

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Boston United
Naam Boston United Football Club
Bijnaam The Pilgrims
Opgericht 1933
Stadion York Street, Boston
Capaciteit 6643
Voorzitter Jon Sotnick
Trainer Steve Evans
Competitie Conference North
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Thuiskleuren
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Uitkleuren
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Boston United Football Club is een Engelse voetbalclub, opgericht in 1933 en uitkomend in de Conference North. De club speelt zijn thuiswedstrijden op York Street.

De club werd opgericht als opvolger van Boston FC en had enkele successen in de onderste regionen van het Engelse voetbal. Ze waren medeoprichter van de Alliance Premier League, wat tegenwoordig de Football Conference heet, in 1979.

Boston eindigde als derde in de Conference in seizoen 1988/89, maar wisten niet verder te bouwen aan succes. Nadat de club in 2001 een professionele club werd, won het in zijn eerste seizoen meteen de Conference en promoveerden zo naar de Football League.

Zowel de trainer, Steve Evans, als de toenmalige voorzitter van de club, Pat Malkinson, werden echter beschuldigd van het overtreden van de regels met betrekking tot het aantrekken van spelers. Beide mannen kregen een boete en de club moest het seizoen beginnen met vier punten aftrek. Vooral de nummer twee van de Conference, Dagenham & Redbridge waren boos over deze beslissing. Zij waren van mening dat de straf had moeten gelden voor het seizoen ervoor, waardoor Dagenham zou promoveren. Ondanks de puntenvermindering wist de club te overleven in de Third Division, ze eindigden als 15e.

Na seizoen 2006/07 degradeerde de club twee niveaus en tuimelde van de League Two naar de Conference North.

De grootste rivaal van de club is Lincoln City FC.

Bekende spelers en clublegendes[bewerken]

Erelijst[bewerken]

Boston United heeft geen belangrijke prijzen gewonnen.

Externe link[bewerken]