Botlekbrug

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Botlekbrug
De gesloten Botlekbrug gezien vanaf de oever
De gesloten Botlekbrug gezien vanaf de oever
Algemene gegevens
Locatie Rotterdam
Bouw
Opening 29 juni 1955
Afbraakreden voor een nieuwe brug
Gebruik
Huidig gebruik rond 2015
Architectuur
Type gecombineerde hefbrug
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Rotterdam

De Botlekbrug is een gecombineerde hefbrug in het Rotterdams havengebied over de Oude Maas, die werd geopend in 1955. De brug heeft 1 rijbaan met 1 rijstrook per richting voor wegverkeer en een spoor voor treinverkeer. Sinds de opening van de Botlektunnel voor het wegverkeer is de brug hoofdzakelijk in gebruik als route voor langzaam verkeer en vervoer van gevaarlijke stoffen dat niet door de tunnel mag.

Spoor[bewerken]

In het kader van de aanleg van de Betuweroute en de bijbehorende aanpassingen aan de Havenspoorlijn is een dubbelsporige Botlekspoortunnel aangelegd. De reden hiervoor is dat de Botlekbrug vaak open moet voor de scheepvaart en geen ruimte biedt voor een tweede spoor. Het enkele spoor op de Botlekbrug is wel nog steeds in gebruik voor goederenvervoer tussen de Botlek en Pernis. Daarnaast kan dit spoor gebruikt worden door de Betuweroute en andere havenspoorlijnen in het geval dat er onderhoud in de tunnel wordt gepleegd. Het spoortje, dat overigens is voorzien van bovenleiding, sluit op beide oevers aan op de Betuweroute en de Havenspoorlijnen.

Nieuwe brug[bewerken]

Binnen het plan van reconstructie van de rijksweg A15 is het de bedoeling de Botlekbrug te vervangen door een nieuwe brug. De brug krijgt in beide richtingen twee rijstroken en een spoor- en fietsverbinding. Hij wordt extra hoog met twee hefopeningen, elk tachtig meter breed. Alle binnen- en recreatievaart kan altijd onderdoor en de andere schepen passeren sneller. De nieuwe brug moet rond 2015 gereed zijn.

Koninklijke Schippersvereniging Schuttevaer heeft ernstige nautische bezwaren ingediend tegen het ontwerp van een brug op die plaats met een middenpijler. Bij de uitvaart van het Hartelkanaal richting Oude Maas zal de scheepvaart met de moderne grote schepen grote moeite hebben met het veilig maken van de draai bij een sterke getijstroom.

Fotogalerij[bewerken]