Brecht Arnaert

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
12-09-2014

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: onhelder bronloos niet neutraal stukje over iemand. Is tweemaal eerder bij gebrek aan encyclopedische relevantie na twee weken beoordelingstijd verwijderd maar teruggekomen na terugplaatsverzoek. Tevens frequent onderwerp van vreemde persoonsbeschadiging (diskwalificatie van opleiding). Is deze persoon opnmamewaardig of niet en zo ja dan is dit in ieder geval geeen encyclopedisch goede neutrale bebronde biografie.

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Arnaert bij de boekenkast van de Foundation for Economic Education in Irvington, NY

Brecht Arnaert (Ieper, 1981) is een Vlaamse publicist en libertair denker. Hij is lid van de denktank Res Publica, het Murray Rothbard Instituut en is onderzoeker bij de denktank Libera!. Hij staat bekend als een aanhanger van de filosofie van Ayn Rand.

Filosofie

Als publicist heeft hij een algemene interesse voor de crisis van de Europese cultuur, en in het bijzonder voor de grondslagen van de ethiek. Hij wijt deze crisis aan een onderliggende crisis in de filosofie, die ontstaan is bij Immanuel Kant. Arnaert volgt hiermee de analyse van Ayn Rand en haar filosofie van het Objectivisme.

Arnaert legt België uit als een cultureel hegemonisch apparaat in de traditie van Antonio Gramsci. Hij leverde eerder al kritiek op de Koning Boudewijnstichting, het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR) en het intercultureel platform KifKif. Hij wijst de stelling af dat de Vlaamse cultuur gesloten zou zijn, en interpreteert deze initiatieven als manifestaties van cultureel marxisme zoals gepropageerd door de Frankfurter Schule.

In zijn politieke geschriften heeft hij aandacht voor het verschil tussen de mensgemaakte wetgeving en het metafysisch natuurrecht, waarmee hij de traditie volgt van de libertaire filosofie zoals gepropageerd door Murray Rothbard, Ludwig Von Mises en Friedrich von Hayek. Hij heeft een sterke interesse voor de economen van de Oostenrijkse School en heeft meerdere publicaties over monetaire economie op zijn naam staan.

Arnaert behaalde twee bachelors aan de Arteveldehogeschool, een master aan de Hogeschool Gent en een master Oostenrijkse economie aan de Universidad Rey Juan Carlos in Madrid.

Publicaties