Brothers in Arms: Hell's Highway

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Brothers in Arms: Hell's Highway
Ontwikkelaar(s) Gearbox Software
Uitgever(s) Ubisoft
Genre(s) Tactische first person shooter
Speelmodus Single player, Multiplayer
Engine Unreal Engine 3.0
Leeftijdsklasse 18+
Platform(s) Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Media dvd-rom, blu-ray
Navigatie
Voorloper Brothers In Arms: Earned in Blood
Website
Portaal  Portaalicoon   Computer

Brothers in Arms: Hell's Highway is het derde deel in de serie van Brothers In Arms, een tactische first person shooter computerspel die ingaat op waargebeurde gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. De reeks wordt ontwikkeld door Gearbox Software en vertelt steeds een waargebeurd verhaal. Tijdens de ontwikkeling van de eerdere twee delen uit de serie is heel veel tijd gestoken in het onderzoeken van feiten et cetera van de Tweede Wereldoorlog. Volgens de makers is het spel daarom zeer historisch authentiek.

Brothers in Arms is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een parachutisten sectie die tijdens D-Day, op 6 juni 1944, met parachutes voet aan grond zetten aan de Franse kust in Normandië. Een dappere poging om de Duitse onderdrukking te stoppen. Als sergeant Matt Baker leidt de speler een sectie die van zijn beslissingen afhankelijk is. D-Day is al vaak het middelpunt geweest van spellen en films. Enkele voorbeelden zijn de populaire first person shooter Medal of Honor en de filmserie Band of Brothers. Brothers In Arms heeft als doel een realistische weergave van de Tweede Wereldoorlog te geven.

Dit deel zal ingaan op Operatie Market Garden, een grootscheepse luchtaanval van de geallieerden boven Arnhem, Nijmegen en Eindhoven. Het spel speelt zich dus inderdaad af in de straten van Nederland. Gebouwen zijn nagebouwd zoals ze er toen uitzagen, en het Nederland van toen is goed te herkennen. Aangezien de 101st Airborne Division (waarvan sergeant Matt Baker deel uit maakt) landde bij Eindhoven, zal het spel zich grotendeels afspelen in de stad Eindhoven en de dorpen er omheen. Volgens Lou de Jong in deel 10A (eerste helft) van Het Koninkrijk der Nederlanden in de Tweede Wereldoorlog, werd met name het weggedeelte tussen Son en Grave door de Amerikanen betitelt als Hell's Highway.

Na vele keren te zijn uitgesteld[1], is het spel op 26 september 2008 in Europa uitgebracht.

Wanneer deel 4 in de reeks van Brothers in Arms zal uitkomen, is nog niet bekend. Op de E3 2011 liet uitgever Ubisoft een trailer zien van Brothers in Arms: Furious 4[2]. In deze trailer valt te zien dat de verhaallijn van de het spel veel weg heeft van de Quentin Tarantino film Inglourious Basterds 2009. Later is er aangekondigd dat dit deel zal los komen te staan van de Brohters in Arms franchise. Ook is er aangekondigd dat er een nieuwe authentieke Brohters in Arms game zal volgen.

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]

Noten[bewerken]

  1. 'Hell's Highway hits road Aug. 26' Gamespot
  2. 'Brothers in Arms: Furious 4'gametrailers.com