Buffalo Bills

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Buffalo Bills (of simpelweg de Bills) zijn een professioneel American footballteam uit Buffalo, New York. Ze komen uit in de Oost-divisie van de American Football Conference (AFC), wat onderdeel is van de National Football League (NFL). Het team, dat is opgericht in 1960, ontleent zijn naam aan de legendarische western figuur Buffalo Bill.

Het team is in 1964 en 1965 kampioen geworden in de toenmalige American Football League (AFL). Nadat de AFL en de NFL zijn samengevoegd tot de NFL heeft het team nog nooit de Superbowl weten te veroveren. Wel is het team het enige dat vier keer op rij kampioen werd binnen de AFC. De Bills zijn echter ook het enige team dat vier keer op rij de daarop volgende wedstrijd om de Super Bowl verloor.

Stadion[bewerken]

Het team werkt 7 van zijn thuiswedstrijden af in het Ralph Wilson Stadium. Vanaf 2008 wordt er ten minste 5 jaar lang één thuiswedstrijd per jaar gespeeld in het Rogers Centre in Toronto, Canada. De Bills zijn het enige team dat zijn thuiswedstrijden in de staat New York speelt. De New York Jets en de New York Giants spelen hun thuiswedstrijden in Newark, New Jersey.

Externe link[bewerken]