Buslijn 120 (Amsterdam-Utrecht)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Buslijn 120 is een buslijn van Connexxion die loopt van Amsterdam Bijlmer-Arena via Abcoude, Baambrugge, Loenersloot, Loenen, Nieuwersluis, Breukelen en Maarssen naar Utrecht Centraal. De lijn wordt gereden vanuit de garage's in Woerden en Uithoorn.

Geschiedenis[bewerken]

Lijn 2[bewerken]

In de jaren 1930 werd door een particulier de lijn Amsterdam-Duivendrecht-Abcoude-Breukelen en door een andere particulier de lijn Breukelen-Maarssen-Utrecht gereden. Door een wijziging in het vergunningenstelsel, waardoor het niet meer mogelijk was om zonder de juiste vergunning een busdienst te laten rijden en waar in een bepaald gebied maar één vervoerder was toegestaan waar door de de Commissie vergunningen personenvervoer streng de hand aan werd gehouden, werden in 1942 beide lijnen uiteindelijk overgenomen door de Gooise Stoomtram. Deze maatschapppij fuseerde in 1944 met de NBM. De lijn werd nu als één lijn 2 gereden en reed voor een groot deel langs de rivier de Vecht. Lijn 2 reed van Utrecht Centraal naar het busstation van Musschenbroekstraat in Amsterdam destijds toen de Bijlmermeer nog niet bestond via de rijksstraatweg door Duivendrecht.

Lijn 20[bewerken]

In het kader van de hernummering van belangrijke buslijnen bij de NBM werd met de zomerdienst 1958 lijn 2 tot 20 vernummerd en kregen later de kort traject diensten een eigen lijnnummer, vanuit Utrecht (lijn 24 naar Breukelen) en vanuit Amsterdam (lijn 25 naar Abcoude). Samen met lijn 24 kreeg lijn 20 een taak in het Utrechtse stadsvervoer.

Op 2 september 1968 werden lijn 20 en 25 verlegd via de eerste (H) buurt van de Bijlmermeer omdat de Rijkstraatweg op dat gedeelte werd gesloten. Tevens gold er een opnameplicht in de Bijlmermeer tegen NBM tarief. Vervolgens werd er vanaf 28 september stadsvervoer in Amsterdam ingevoerd echter niet in het dichter bij de stad gelegen Duivendrecht. Verder werden beide lijnen via de Oostelijke Eilanden doorgetrokken naar het Centraal Station.

NBM fuseerde in 1973 met Maarse en Kroon tot Centraal Nederland. Lijn 20 werd zowel vanuit Amsterdam als vanuit Utrecht geëxploiteerd. Hierbij werd door elk van de garages de helft van het aantal diensten gereden waarbij de eerste en laatste ritten op de halte Loenen Kerklaan van bus en chauffeur wisselde zodat de Amsterdamse en Utrechtse bussen en chauffeurs geen lange garagerit vanuit Utrecht naar of van Amsterdam en van Amsterdam naar of van Utrecht hoefden te maken In 1977 bij de opening van de metro kreeg de lijn vanaf Holendrecht een direct non stop route via de Gooiseweg naar het Centraal Station. Lijn 25 bleef ongewijzigd als stopbus naar het Centraal Station rijden en werd in 1978 vernummerd in lijn 26.

Opvallend was de materieelinzet op beide 20-er lijnen; lijn 20 reed veel met DAF's en lijn 26 was een van de hoofdzakelijke Leyland-lijnen. Deze verschillen zouden in de jaren 80 worden rechtgetrokken doordat CN sinds 1977 alleen nog maar bussen van het Nederlandse merk aanschafte en de oudere Leylands doorschoven naar andere garages.

Lijn 120[bewerken]

In 1980, bij de doortrekking van de metro naar het Centraal Station, begon CN met het omhoognummeren lijnnummers om doublures te vermijden; lijn 20 werd als lijn 120 ingekort tot Muiderpoortstation met een spitseindpunt bij Station Bijlmer, waar de bussen van lijn 126 nu rechtsomkeert maakten.

In 1983 ging lijn 120 via metrostation Kraaiennest (het nieuwe zondagseindpunt van de doorgetrokken lijn 126) en Diemen-Zuid rijden; deze route werd overgenomen van de naar Weesp verlegde lijn 174. (voorloper van R-netlijn 300).

In 1994 hield CN op te bestaan en werden lijn 120 en 126 op papier van elkaar gescheiden; lijn 126 ging als Amstel III-lijn naar NZH, lijn 120 ging vanuit Nieuwegein (WN-garage waar de bussen uit Utrecht werden ondergebracht na de brand van 7 juli 1990) naar Midnet.

In 1999 werden beide bedrijven en beide lijnen herenigd bij Connexxion; lijn 120 ging weer deels vanuit Amstel III rijden.

In december 2002 gingen lijn 120 en 126 samen met lijn 124, 125, 128 en 140 naar de BBA. Lijn 120 ging rijden vanuit Lage Weide (Utrecht) en Uithoorn waar het van oorsprong Brabantse bedrijf een aantal banen huurde van Connexxion (dat nog deels op lijn 126 en de opgeknipte 140 reed).

In 2006 toen het GVB het alleenrecht kreeg op busvervoer in Diemen, werden lijn 120 en 126 ingekort tot station Bijlmer Arena en omgeleid via Amstel III waar de garage inmiddels was gesloopt.

Eind 2008 kwamen lijn 120 en 126 weer in handen van Connexxion terecht; de ritten worden uitgevoerd met bussen uit Woerden en Uithoorn. Aanvankelijk werd lijn 120 tot Maarssen ingekort en ging daarnaast via het station van Breukelen rijden en tussen Breukelen Markt en Utrecht Centraal vervangen door een nieuwe lijn 20, maar na protesten ging lijn 120 weer naar Utrecht Centraal rijden maar deed station Maarssen niet meer aan. Ook werd in beide richtingen weer het metro en NS station Holendrecht aangedaan.

Lijn 120 heeft bijna altijd en ook thans nog maandag tot en met zaterdag overdag om het half uur gereden en daar buiten om het uur.

Bronvermelding[bewerken]

  • GVB-folders door de jaren heen
  • Lijnenloop OV Amsterdam 1839-1989, Prof.H.J.A.Duparc, geschreven in opdracht van het GVB
  • De eeuw van de NBM, Ferry Bosman, 1993, Centraal Nederland