Carnival Splendor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Carnival Splendor
De Carnival Splendor
De Carnival Splendor
Geschiedenis
Werf Fincantieri
In de vaart genomen 2008
In dienst 2007
Status In dienst
Algemene kenmerken
Tonnage GT 113.300
Passagiers 3006
IMO-nummer 9333163
Vlag Panama
Lengte 290 m
Breedte 44 m
Diepgang 8,3 m
Snelheid 21 kn
Eigenaar Carnival Corporation & plc
Charteraar Carnival Cruise Lines
Type Cruiseschip
Bemanning 1150
Portaal  Portaalicoon   Maritiem

De Carnival Splendor is een cruiseschip van Carnival Cruise Lines en is het enige schip uit de Splendor klasse. Het is een kleinere en modernere versie van het concordia klasse cruiseschip van Costa Cruises en is één van de laatsten die hun intreden maakten bij de rederij. Met haar 113.300 ton was zij het grootste schip van de rederij, totdat de Carnival Dream in 2009 in dienst werd genomen. Tot op heden zijn er nog geen verdere plannen om een ander schip voor deze klasse te bouwen.

Layout[bewerken]

de Splendor was echter ontworpen voor Costa Cruises en heeft hettzelfde qua design als de Costa Concordia, Costa Serena en hun nieuwe zusterschip, de Costa Pacifica.

Intrede[bewerken]

De peetmoeder van de Splendor is Myleene Klass, die op 8 juni 2008 in Dover het schip "christende" en waarna zij het liedje Sailing speelde op de piano. Een Royal Navy duiker moest echter wel 5 dekken omhoog klimmen langs een touw, om zo de fles champagne kapot te kunnen kloppen tegen de romp.

Ongevallen[bewerken]

Brand in 2010[bewerken]

Op 8 november 2010, rond 6 uur 's morgens, op de tweede dag van een cruise van Long Beach naar de Mexicaanse Riviera, kreeg het schip te maken met een hevige brand in de machinekamer, waardoor het schip zonder stroom kwam te zitten. Volgens het hoofd van Carnival Cruises was er een carter gebroken en deze had vlam gevat. Het vuur was in de namiddag gedoofd en niemand was gewond. Op dat moment waren er ongeveer 4,500 passagiers en bemanningsleden aan boord.

De bemanningsleden kregen de motoren van het schip niet meer opgestart en het schip moest met sleepboten naar de kade van San Diego getrokken worden. Zonder stroom voor airconditioning en koelinstallaties, werden er rantsoenen gebracht via helikopters van de U.S. Navy. Op 11 november bij zonsopgang kwam het schip aan in San Diego en rond de middag stond het schip in haar dok.

Door Carnival werd gemeld dat alle passagiers hun geld zouden terugkrijgen, en daarbij gratis ticketten voor een andere cruise. Bij deze brand is één generator volledig uitgebrand, bij gevolg dat maar een deel van de stroom zou mogen uitvallen. Hier was dit niet het geval. Er is een onderzoek gestart om te onderzoeken hoe dit kon gebeuren.

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  • Website van Carnival Cruise Lines
  • Literatuur over Carnival Cruises