Casa Bonita

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Casa Bonita
South Park-aflevering
Afleveringsnummer #711 (107)
Verscheen 12 november 2003
South Park - Seizoen 7
19 maart 2003 - 17 december 2003
Lijst van afleveringen

Casa Bonita is aflevering 107 (#711) van de animatieserie South Park. In de Verenigde Staten werd deze aflevering voor het eerst uitgezonden op 12 november 2003.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Als Kyle vertelt dat hij 3 vrienden mee mag nemen naar het Casa Bonita-restaurant, is Cartman heel blij. Tot hij van Kyle te horen krijgt dat Butters mee zal gaan en niet hij. Cartman pest Kyle immers voortdurend met zijn joodse achtergrond. Cartman begint zich vanaf dan erg aardig te gedragen tegen Kyle, maar die blijft erbij dat Butters en niet Cartman mee gaat naar Casa Bonita. Uiteindelijk vertelt Kyle hem dat hij meemag, mocht Butters om een of andere reden niet kunnen.

Cartman laat Butters denken dat er een meteoriet op South Park afkomt en verstopt hem in een schuilkelder. Als de jongens horen dat Butters is vermist, besluiten ze niet naar Casa Bonita te gaan, tot onvrede van Cartman, die besluit Butters nog een week op te sluiten. Er komt een zoekactie en Cartman verplaatst Butters, die nog steeds alles gelooft, naar een afgelegen plek, waar hij hem in een koelkast verstopt. De koelkast wordt echter meegenomen door een vuilniswagen en Butters belandt op de vuilnisbelt. Hij denkt echter dat South Park volledig verwoest is en begint de samenleving te herbouwen. Hij wordt gevonden door een werkneemster van de vuilnisbelt, en haalt zijn piemel uit zijn broek omdat hij meent dat zij de enige andere overlevende is en dat ze de aarde moeten herbevolken. De vrouw vertelt hem echter de waarheid.

Terwijl Cartman en de andere jongens aankomen bij Casa Bonita, krijgt Sheila, Kyles moeder, een telefoontje. Ze krijgt dan te horen wat er is gebeurd met Butters en is erg boos op Cartman. Terwijl de politiewagens arriveren, vlucht Cartman het restaurant in, waar hij snel alles doet waar hij van droomde: hij eet ergens een stuk taco mee, danst, bezoekt enkele kleine attracties, laat zich fotograferen en springt ten slotte van een waterval af. Daar wachten politie-agenten, Sheila en de jongens hem op. Als een agent hem vertelt dat hij naar de jeugdgevangenis zal worden gestuurd voor een week en hem vraagt of dat het wel waard was, antwoordt Cartman: "Helemaal". Daarna begint de aftiteling.

Culturele verwijzingen[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Dit is de tweede keer dat Cartman naar de jeugdgevangenis moet. De eerste keer is in de aflevering Cartman's Silly Hate Crime 2000 en was hij veroordeeld tot zijn 21ste verjaardag.
  • Het restaurant Casa Bonita bestaat echt en staat in Lakewood, een voorstad van Denver. Het bezit inderdaad de attracties die in de aflevering genoemd worden.
  • Kenny gaat niet dood in deze episode.
  • De naam Casa Bonita is Spaans en betekent 'mooi huis'.
  • In Apeldoorn staat een verpleeghuis dat Casa Bonita heet.