Casual kleding

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen naar Iemand vindt dat de inhoud van dit artikel ingevoegd zou moeten worden in Vrijetijdskleding, of dat er een duidelijkere afbakening tussen beide artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dit artikel een redirect te worden (hier melden).

Casual kleding is wat simpelere, alledaagse kleding. Het is een tegenhanger van de officiële kleding, zoals uniformen en pakken.

Casual kleding is in tegenstelling tot officiële kleding gericht op het comfort, gemak en de smaak van de drager. Het gaat er met andere woorden om dat die zich gelukkig in de kleding voelt en niet om representatieve waarde.

Casual kleding is over het algemeen vrij goedkoop, al variëren de prijzen. Voorbeelden van merken die casual kleding verkopen zijn H&M en Burberry.

Casual Friday[bewerken]

Veel bedrijven met een formele dresscode kennen de zogenaamde casual Friday. Dit betekent dat op vrijdag casual kleding mag worden gedragen en men dus in tegenstelling tot de andere dagen geen kostuum aan hoeft. Wel gelden er meestal voorwaarden: de kleding moet wel nog enigszins netjes zijn, mag niet te 'bloot' zijn, en bij klantcontact of -bezoek moet er alsnog formele kleding gedragen worden.

Zie ook[bewerken]