Cathy Coudyser

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Cathy Coudyser, Volksvertegenwoordiger N-VA

Cathy Coudyser (Knokke-Heist, 14 december 1969) is een West-Vlaamse politica.

Biografie[bewerken]

Studies en werk[bewerken]

Cathy Coudyser studeerde regentaat aan het Sint-Andreasinstituut in Brugge; ze is regent Frans-Geschiedenis-Economie. Na een korte periode in het onderwijs (Hotel- en Toerismeschool Spermalie), maakte ze de overstap naar de financiële wereld als adviseur sparen en beleggen bij KBC. Vanaf 1999 is Coudyser meewerkende echgenote in een juwelierszaak.

Politiek[bewerken]

In 2003 werd Coudyser verkozen tot voorzitter van N-VA Knokke-Heist (2003-2011). In datzelfde jaar werd ze eveneens verkozen tot lid van het arrondissementeel bestuur van de afdeling N-VA Brugge-Torhout-Oostkust. In 2010 werd Coudyser secretaris van dat bestuur alsook lid van de partijraad van de Nieuw-Vlaamse Alliantie.

Cathy Coudyser is actief in het lokale bestuur van Knokke-Heist sinds 2006, wanneer ze OCMW-raadslid werd (2006-2012).[1] Sinds 2013 zetelt Coudyser als gemeenteraadslid en fractieleidster voor de N-VA gemeenteraadsfractie in Knokke-Heist.

In november 2012 legde Cathy Coudyser de eed af als lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers waar ze Manu Beuselinck uit Oostende opvolgde.[2]

In het parlement is ze lid van de Commissie voor het Bedrijfsleven, het Wetenschapsbeleid, het Onderwijs, de Nationale Wetenschappelijke en Culturele Instellingen, de Middenstand en de Landbouw. Coudyser is ook vast lid van de Commissie voor de Naturalisaties.[3] In de commissies werkt Coudyser rond de thema's bedrijfsleven, prijzenbeleid, ondernemersklimaat en de federale wetenschappelijke en culturele instellingen.

Privé[bewerken]

Cathy Coudyser is gehuwd met Danny Bossaert en is moeder van dochter Emma.

Externe link[bewerken]

Persoonlijke website

Bronnen, noten en/of referenties