Cecilia Rognoni

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Cecilia Rognoni
Cecilia Rognoni
Persoonlijke informatie
Volledige naam María Cecilia Rognoni Potocki
Geboortedatum 1 december 1976
Geboorteplaats Buenos Aires
Nationaliteit Vlag van Argentinië Argentinië
Lengte 1,67 m
Sportieve informatie
Discipline Hockey
Olympische Spelen 1996, 2000, 2004
Portaal  Portaalicoon   Sport

María Cecilia Rognoni Potocki (Buenos Aires, 1 december 1976) is een Argentijnse hockeyspeelster. Ze werd in 2002 verkozen tot de beste vrouwelijke speelster van de wereld.

De verdedigster komt sinds 1994 uit voor de Argentijnse hockeyploeg. Het grootste succes dat ze boekte met die ploeg was een gouden plak op het Wereldkampioenschap hockey 2002. Daarnaast won ze ook een zilveren medaille op de Olympische Spelen 2000. Bij elkaar speelde Rognoni 231 keer in het shirt van Argentinië. In 2005 werd ze uit de nationale ploeg geweerd, na onenigheid met de toenmalige coach. Pas in 2010 keerde ze weer even terug bij de Argentijnse ploeg, maar moest ze vanwege knieblessures een punt achter haar interlandloopbaan zetten.

In clubverband speelde Rognoni in haar eigen land bij Club Ciudad de Buenos Aires. Vanaf 2003 kwam Rognoni ook uit in de Nederlandse Hoofdklasse. Ze speelde eerst anderhalf jaar bij HC Rotterdam en vervolgens voor Push. In 2006 ging ze naar Amsterdam H&BC, waar haar landgenoot Max Caldas toentertijd de hoofdcoach was. In 2009 ging Rognoni naar de vrouwen van Overgangsklasser HC Bloemendaal.

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2002 – FIH World Player of the Year
Zie de categorie María Cecilia Rognoni van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.