Céline Dion

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Celine Dion)
Céline Dion
Dion tijdens een optreden in Birmingham in 2017
Algemene informatie
Volledige naam Céline Marie Claudette Dion
Geboren 30 maart 1968
Geboorteplaats CharlemagneBewerken op Wikidata
Land Vlag van Canada Canada
Werk
Jaren actief 1981-heden
Genre(s) Pop
Klassiek
Soul
Rock
Label(s) Sony BMG
Columbia Records
Epic Records
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Handtekening
Handtekening
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Céline Marie Claudette Dion (Charlemagne (Quebec), 30 maart 1968) is een Canadese zangeres. Met meer dan 220 miljoen verkochte albums en singles wereldwijd in zowel het Frans als het Engels is zij een van de bestverkopende artiesten aller tijden.

Beginjaren[bewerken | brontekst bewerken]

Céline Dion, ca. 1986

Dion werd, als jongste van veertien kinderen, geboren in Charlemagne, Quebec (Canada). Op 12-jarige leeftijd bracht haar moeder haar in contact met de manager René Angélil, die zo in haar geloofde dat hij een hypotheek op zijn huis nam om haar carrière te financieren. In 1981 kwam het eerste album van Dion uit (La Voix du bon Dieu). Hiermee werd ze in Quebec een ster. Het jaar erop won ze de gouden medaille op het World Song Festival in Tokio. In de jaren die erop volgden bracht Dion meerdere albums uit met Franse chansons, die veelal over het gevoelsleven van dit jonge meisje gingen. In 1987 kwam in Canada het album Incognito uit, het eerste echte pop-album van Dion.

In 1988 deed ze namens Zwitserland mee met het Eurovisiesongfestival, dat ze won met het liedje Ne Partez Pas Sans Moi. Door de overwinning werd Dion bekend in Europa. Vanaf 1988 werd er gewerkt aan Dions eerste Engelstalige album Unison dat in 1990 uitkwam. Platenlabel Sony Music had het doel voor ogen dat Dion in de VS zou doorbreken met het Engelse repertoire. Het bleek te lukken. De single Where Does My Heart Beat Now behaalde de top 5 van de Amerikaanse Billboard Hot 100 en het album behaalde de platinastatus.

In 1991 werd Dion benaderd door de Walt Disney Studios om haar medewerking te verlenen aan de soundtrack van de speelfilm Beauty And The Beast. Samen met zanger Peabo Bryson nam Dion de titelsong van deze Disneyfilm op en eind 1991 groeide het nummer uit tot een groot succes. Het duet leverde Dion en Bryson zelfs een Academy Award op. Begin 1992 verscheen Celine Dion, het tweede Engelstalige album van de zangeres. Met de uitgebrachte singles If You Asked Me To, Love Can Move Mountains en Nothing Broken But My Heart scoorde ze hoog in de hitlijsten.

Definitieve doorbraak[bewerken | brontekst bewerken]

Eind 1993 verscheen The Colour Of My Love, Dions derde album met Engelstalig materiaal. In Noord-Amerika werd de eerste single The Power of Love (oorspronkelijk opgenomen door Jennifer Rush) een weergaloos succes. De single stond weken op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Hot 100. In Europa behaalde de single Think Twice groot succes. Het album bezorgde Dion de definitieve doorbraak in vrijwel alle landen van de wereld. Ondanks al het succes van haar Engelstalige werk, besloot ze om een tijdelijk uitstapje naar de basis te maken: ze bleef een Canadese met Franse roots. In 1994 schreef Jean-Jacques Goldman 12 Franse liedjes voor de zangeres die uiteindelijk op het album D'Eux terechtkwamen. Die plaat kwam begin '95 uit en bracht de hit Pour que tu m'aimes encore voort. Het album groeide uit tot het bestverkochte Franstalige album aller tijden, met wereldwijd 9 miljoen verkochte exemplaren.

Ten tijde van het succes van haar single Think Twice gaf Dion haar eerste liveconcert in Nederland. Op 27 mei 1995 verzorgde ze een concert in het Congresgebouw in Den Haag. Op 1 december was ze terug voor haar tweede concert. Dit keer stond ze in Ahoy.

Voor haar vierde Engelstalige album Falling into You uit 1996 nam Dion diverse covers van verschillende artiesten op. In maart 1996 werd Falling into You officieel uitgebracht en al gauw waren er miljoenen exemplaren van verkocht. Dion scoorde hit na hit met nummers als Because You Loved Me en It's All Coming Back to Me Now. Van het album werden 32 miljoen exemplaren verkocht. Het wordt gezien als een van de bestverkopende cd's van een zangeres in de muziekgeschiedenis. Met dit album ging Dion opnieuw op tournee. Hoewel ze zich bij de voorgaande tour enkel richtte op enkele Europese landen, reisde ze met de 'Falling into You Tour' de hele wereld af. Meer dan 100 concerten werden er gegeven, verspreid over 17 verschillende landen. Drie maal kwam Dion voor concerten naar Nederland: tweemaal Ahoy Rotterdam (oktober 1996) en eenmaal in de net geopende Amsterdam ArenA, juni 1997. Opnames van de tour verschenen op de VHS-cassette Live In Memphis. De Ierse popband The Corrs stond tijdens de Europese tournee in het voorprogramma. Met 100 uitverkochte shows en een miljoenenverkoop van cd's bleek Dion de status van 'supersterrendom' te hebben verworven. Falling into You leverde Dion talloze prijzen op, waaronder twee Amerikaanse Grammy's.

Succes[bewerken | brontekst bewerken]

Haar deelname aan de openingsceremonie van de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta werd door 3,5 miljard mensen op tv gevolgd. Eind 1997 verscheen het volgende Engelstalige album Let's Talk About Love, waarvan opnames plaatsvonden in Londen, Los Angeles en New York. Artiesten als Barbra Streisand, Luciano Pavarotti, Bee Gees, Carole King, George Martin en Diana King leverden bijdragen aan diverse songs. Tell Him, een duet van Dion en Streisand, was de eerste hitsingle van de plaat. My Heart Will Go On, een andere single en tevens de titelsong van speelfilm Titanic groeide uit tot een ongekend succes. Hij wordt gezien als Dions bestverkochte single ooit. Overal ter wereld stond het lied in no time op nummer 1 en het nummer leverde Dion talloze onderscheidingen op, waaronder een Academy Award en enkele Grammy's. Ze verkocht wereldwijd 31 miljoen exemplaren van dit album, en het is Celines 2e bestverkopende album in haar carrière. In Nederland was My Heart Will Go On in 1998 de bestverkochte single van het jaar.[1]

In september 1998 verscheen S'il Suffisait d'Aimer, een Franstalig album met opnieuw composities van Jean-Jacques Goldman. Dions eerste Engelstalige kerstalbum These Are Special Times, met de hit I'm Your Angel (duet met R. Kelly), verscheen eind 1998 en verkocht wereldwijd 15 miljoen stuks. Opnieuw ging de zangeres met haar laatste albums op wereldtournee. In juni 1999 trad Dion op in de Amsterdam ArenA. Dat concert is voor het stadion tot op de dag van vandaag het evenement met de meeste bezoekers (68.083).[bron?] Een verzamelalbum met daarop Dions grootste Engelstalige successen tot dan toe en enkele nieuwe songs verscheen eind 1999 onder de naam All The Way... A Decade Of Song. De eerste single ervan, That's The Way It Is, werd een groot succes. Ze verkocht 20 miljoen exemplaren van dit album. Begin 2000 bleek Dion wereldwijd een recordaantal van 140 miljoen platen verkocht te hebben. Haar status als 'superdiva' werd nog eens extra onderstreept toen de zangeres in april 1998 optrad tijdens het benefietconcert 'Divas Live' voor muziekzender VH1, in samenwerking met collega-artiesten Mariah Carey, Shania Twain, Gloria Estefan en Aretha Franklin.

Break en comeback[bewerken | brontekst bewerken]

Na jaren optreden vond Dion het hoog tijd om een rustpauze in te gelasten. De zangeres wilde zich graag richten op familie en vrienden, maar ze had ook al een poos de wens om moeder te worden. Met een aantal concerten sloot ze haar succesperiode tijdelijk af. In 1999 werd bij Dions echtgenoot René kanker geconstateerd. De zangeres wilde haar man steunen tijdens de chemokuren. Uiteindelijk genas René van de ziekte. Op 25 januari 2001 schonk Dion in Florida het leven aan een zoontje: René-Charles Dion-Angélil. Hoewel ze had aangegeven een break te nemen van dik twee jaar, gaf Dion in die periode toch een aantal optredens. Tijdens een benefietconcert om geld in te zamelen voor de nabestaanden van de slachtoffers op 11 september 2001 zong Dion God Bless America.

In maart 2002 verscheen - twee jaar na haar vorige album - een nieuw Engelstalig album onder de naam A New Day Has Come. Singles als I'm Alive, A New Day Has Come en Goodbye's (The Saddest Word) werden successen in de hitlijsten. Van het album gingen 12 miljoen stuks over de toonbank, het bewijs dat Dion na twee jaar stilte nog steeds 'hot' was, en een zeer succesvolle comeback had gemaakt. Met de verschijning van het album werd bekendgemaakt dat de zangeres vanaf 2003 haar eigen show zou hebben in Las Vegas. Deze show, genaamd A New Day... Live in Las Vegas, ging in maart 2003 van start in het Caesars Palace. Speciaal voor deze show, en dus ook voor Dion, werd er een gloednieuwe zaal gebouwd, "The Colosseum", een gebouw in de vorm van het Romeinse Colosseum. In eerste instantie zou Dion 600 shows in drie jaar opvoeren, maar gezien het grote succes werd de show ruim anderhalf jaar langer opgevoerd. Aan het eind van de rit, op 15 december 2007, stond de teller op in totaal 750 shows. De show - ontworpen door Franco Dragone - bevat Dions grootste hits, gemixt met decorstukken, dans en visuele effecten.

Voor de start van de show in 2003, verscheen One Heart, Dions 10e Engelstalige album. Er werden 8 miljoen exemplaren van verkocht en het bracht hitsingles als I Drove All Night, One Heart en Have You Ever Been In Love voort. Dion sloot 2003 succesvol af met een nieuw Franstalig album: 1 Fille & 4 Types waarvan 2,5 miljoen stuks werden verkocht. Van Dions show in Las Vegas verscheen in juni 2004 het live-album A New Day... Live in Las Vegas. In het najaar van 2004 lanceerde Dion in samenwerking met fotografe Anne Geddes het project Miracle; een album met liedjes over het moederschap ging gepaard met onder meer een boek met daarin foto's van Dion met diverse baby's. 3,5 miljoen exemplaren gingen er van deze cd over de toonbank. Dions eerste Franse verzamelalbum, On Ne Change Pas, kwam uit in 2005.

Op 21 mei 2007 werd het Franstalige album D'elles uitgebracht. Zeven van de dertien nummers werden in december 2006 opgenomen in Montreal. De eerste single van het album, S'il N'en Restait Qu'une (Je Serais Celle-Là), beleefde zijn radiodebuut op de Franstalige radio op 14 februari 2007. De videoclip van het nummer werd eind januari/begin februari 2007 opgenomen in New York. In dezelfde week heeft Dion ook haar deel ingezongen van het nummer Sing. Het lied, dat werd gezongen door 23 zangeressen, was een initiatief van Annie Lennox, die het wilde gebruiken in de strijd tegen aids en armoede in Afrika. Het nummer staat op Lennox' album Songs Of Mass Destruction.

Dion gaf eind oktober 2015 aan dat ze werkte aan een Franstalig album.[2]

In december 2022 maakte Dion bekend dat ze lijdt aan de zeldzame neurologische aandoening stiff-person syndrome. Dit beïnvloedt haar zangstem.[3] Ze schrapte daarom het vervolg van haar Courage World Tour, die ze eerder al onderbrak vanwege de coronapandemie.[4]

In 2023 is Dion te zien in de romantische komedie Love Again.

Tournees[bewerken | brontekst bewerken]

Céline Dion tijdens een concert in Montreal (2008)

Een nieuw Engelstalig album, Taking Chances, lag op 12 november 2007 in de winkels. Een promotietournee voor dit album en het eveneens in 2007 uitgebrachte album D'elles vond plaats in oktober 2007. Haar show in Las Vegas beleefde op 15 december 2007 zijn laatste voorstelling, na bijna vijf jaar. Van deze concertregistratie, die is opgenomen in de week van 15 t/m 21 januari 2007, verscheen op 11 december 2007 een dvd. De dvd verkocht in Nederland niet slecht en was in augustus 2008 in de top 100 van best verkochte muziek-dvd's.

Op 14 februari 2008 startte Dion met een wereldtournee, om voor het eerst sinds 1999 weer op te treden buiten Las Vegas. De tour spreidde zich uit van Canada tot Japan tot Zuid-Afrika. Het concert in Nederland werd gehouden in de Amsterdam Arena op 2 juni 2008. De nieuwe single van het gelijknamige album Taking Chances deed het in Amerika goed. Andere promotie-singles die medio 2008 uitkwamen waren Eyes On Me en Alone. Tot op heden zijn er 6,5 miljoen exemplaren van dit album verkocht.

Terugkeer naar Caesar's Palace[bewerken | brontekst bewerken]

Céline kwam in 2011 terug naar het Caesar's Palace en dit met het plan om 70 shows per jaar te geven. De première was op 15 maart 2011. In augustus 2014 annuleerde Dion al haar geplande concerten en kondigde aan per direct te stoppen met zingen. Dit omdat zij voor haar zieke man wilde zorgen.

In de tweede helft van 2015 kwam Dion terug in Caesar's Palace.

Privéleven[bewerken | brontekst bewerken]

In 1994 trouwde ze met haar zesentwintig jaar oudere manager René Angélil (1942-2016). Op 25 januari 2001 kreeg het koppel een zoon; op 23 oktober 2010 beviel Dion van een tweeling, eveneens jongens.[5] Op 14 januari 2016 overleed Angélil aan de gevolgen van keelkanker.[6][7] Dion heeft huizen op meerdere plekken op de wereld.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Unison 1990 - - -
The Colour of My Love 09-03-1993 12-03-1994 2 124 3x platina
D'eux 03-04-1995 09-09-1995 1(1wk) 52
Falling into you 08-03-1996 23-03-1996 1(9wk) 112 6x platina /
Bestverkochte album van 1996
Ne Partez Pas Sans Moi 1996 - - -
Live à Paris 24-10-1996 09-11-1996 11 40
Let's Talk About Love 14-11-1997 29-11-1997 1(12wk) 83 5x platina
C'est pour toi 1998 14-03-1998 37 6
S'il suffisait d'aimer 04-09-1998 19-09-1998 5 16
VH-1 Divas Live 06-10-1998 17-10-1998 6 33 met Mariah Carey, Gloria Estefan,
Aretha Franklin & Shania Twain
These Are Special Times 02-11-1998 14-11-1998 4 13 Goud
Au cœur du stade 31-08-1999 11-09-1999 23 7
All The Way... A Decade of Song 15-11-1999 20-11-1999 1(2wk) 54 Verzamelalbum / 2x platina
The collector's series vol. 1 23-10-2000 04-11-2000 15 11
A new day has come 25-03-2002 30-03-2002 1(6wk) 64 Platina
Divas Las Vegas 28-11-2002 04-01-2003 93 2 met Cher, Dixie Chicks, Shakira,
Anastacia & Stevie Nicks
One heart 24-03-2003 05-04-2003 3 45
1 Fille et 4 types 12-10-2003 25-10-2003 30 7
A new day... Live in Las Vegas 14-06-2004 19-06-2004 12 15
Miracle 23-09-2004 16-10-2004 4 21 met Anne Geddes / (boek, album en dvd) /
Goud
On ne change pas 03-10-2005 08-10-2005 59 3
D'elles 18-05-2007 26-05-2007 50 5
Taking chances 09-11-2007 17-11-2007 4 32
My love - essential collection 14-11-2008 22-11-2008 1(2wk) 43 Verzamelalbum
Taking Chances World Tour - The Concert 2010 15-05-2010 11 11 Livealbum
Sans attendre 02-11-2012 10-11-2012 20 3
Loved Me Back To Life 2013 09-11-2013 1(1wk) 10
Une seule fois / Live 2013 2014 16-05-2014 12* 1* Livealbum
Encore un soir 26-08-2016 03-09-2016 7 3
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
The colour of my love 09-11-1993 01-04-1995 1(4wk) 67
D'Eux 03-04-1995 22-04-1995 1(4wk) 86
Falling into you 08-03-1996 23-03-1996 2 88
Live à Paris 25-10-1996 09-11-1996 6 25
Let's talk about love 14-11-1997 22-11-1997 1(2wk) 54 2x platina
S'il suffisait d'aimer 04-09-1998 12-09-1998 2 23
VH-1 divas live 06-10-1998 17-10-1998 6 20 met Mariah Carey, Gloria Estefan,
Aretha Franklin & Shania Twain
These are special times 02-11-1998 14-11-1998 16 11
Au cœur du stade 31-08-1999 04-09-1999 3 13 Platina
All the way...A decade of song 15-11-1999 20-11-1999 2 25 Verzamelalbum /
3x platina
The collector's series vol. 1 23-10-2000 11-11-2000 33 4
A new day has come 25-03-2002 30-03-2002 2 53 2x platina
Divas Las Vegas 28-11-2002 30-11-2002 50 1 met Cher, Dixie Chicks, Shakira,
Anastacia en Stevie Nicks
One heart 24-03-2003 05-04-2003 1(2wk) 13 Goud
1 Fille et 4 types 12-10-2003 18-10-2003 9 21 Platina
A new day...Live in Las Vegas 14-06-2004 19-06-2004 7 16 Goud
Miracle 11-10-2004 16-10-2004 13 18 met Anne Geddes / (boek, album en dvd) /
Goud
On ne change pas 03-10-2005 15-10-2005 33 15 Platina
D'elles 18-05-2007 02-06-2007 18 11 Goud
Taking chances 09-11-2007 17-11-2007 7 29 Goud
My love - essential collection 27-10-2008 01-11-2008 1(1wk) 36 Verzamelalbum / Platina
Tournée mondiale taking chances - Le spectacle 10-05-2010 15-05-2010 30 15 Livealbum
Sans attendre 02-11-2012 10-11-2012 19 39 Platina
Loved me back to life 01-11-2013 09-11-2013 2 32 Goud
Céline - une seule fois / Live 2013 16-05-2014 24-05-2014 29 18 Livealbum
Encore un soir 26-08-2016 03-09-2016 1(1wk) 36 Platina

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Ne partez pas sans moi 1988 21-05-1988 tip3 - Nr. 42 in de Single Top 100
Where does my heart beat now 1991 23-02-1991 24 4 Nr. 24 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Beauty and the beast 1992 04-07-1992 18 5 met Peabo Bryson /
Nr. 20 in de Single Top 100
If you asked me to 1992 29-08-1992 27 3 Nr. 28 in de Single Top 100 / Alarmschijf
When I fall in love 1993 - met Clive Griffin /
Nr. 37 in de Single Top 100
The power of love 1994 12-03-1994 18 6 Nr. 22 in de Single Top 100
Think twice 1995 04-03-1995 1(3wk) 20 Nr. 1 in de Single Top 100
Only one road 1995 24-06-1995 tip4 - Nr. 40 in de Single Top 100
Pour que tu m'aimes encore 1995 09-09-1995 3 20 Nr. 4 in de Single Top 100
Je sais pas 1995 23-12-1995 tip6 - Nr. 34 in de Single Top 100
Falling into you 1996 16-03-1996 21 6 Nr. 18 in de Single Top 100
Because you loved me 1996 11-05-1996 4 15 Nr. 4 in de Single Top 100 / Alarmschijf
It's all coming back to me now 1996 14-09-1996 4 14 Nr. 5 in de Single Top 100
All by myself 1996 14-12-1996 35 2 Nr. 20 in de Single Top 100
Call the man 1997 02-08-1997 tip5 - Nr. 69 in de Single Top 100
Tell him 1997 15-11-1997 1(1wk) 17 met Barbra Streisand /
Nr. 2 in de Single Top 100
My heart will go on 1998 07-02-1998 1(10 wk) 20 Nr. 1 in de Single Top 100 / Alarmschijf /
Hit van het jaar 1998 /
Best verkochte single van 1998
Immortality 1998 20-06-1998 28 3 met Bee Gees /
Nr. 41 in de Single Top 100
Zora sourit 1998 03-10-1998 tip14 - Nr. 67 in de Single Top 100
I'm your angel 1998 05-12-1998 8 13 met R. Kelly /
Nr. 9 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Treat her like a lady 1999 01-05-1999 tip12 - Nr. 62 in de Single Top 100
That's the Way It Is 1999 13-11-1999 7 14 Nr. 7 in de Single Top 100
Live (for the one I love) 2000 19-02-2000 tip22 - Nr. 89 in de Single Top 100
A new day has come 2002 23-03-2002 19 10 Nr. 21 in de Single Top 100
I'm alive 2002 17-08-2002 23 11 Nr. 7 in de Single Top 100
Goodbye's (the saddest word) 2002 11-01-2003 37 3 Nr. 38 in de Single Top 100
I drove all night 2003 08-03-2003 tip2 - Nr. 24 in de Single Top 100
Tout l'or des hommes 2003 - Nr. 100 in de Single Top 100
Taking chances 2007 29-09-2007 tip12 - Nr. 100 in de Single Top 100
Happy Xmas (War is over) 2016 - Nr. 76 in de Single Top 100
Ashes 2018 -
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Ne partez pas sans moi 1988 21-05-1988 12 6 Nr. 13 in de Radio 2 Top 30
Where does my heart beat now 1990 09-03-1991 23 8 Nr. 21 in de Radio 2 Top 30
Beauty and the beast 24-11-1991 04-07-1992 36 5 met Peabo Bryson /
Nr. 25 in de Radio 2 Top 30
The power of love 11-1993 12-03-1994 5 16 Nr. 4 in de Radio 2 Top 30
Think twice 10-10-1994 25-03-1995 1(5wk) 26 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30
Pour que tu m'aimes encore 10-03-1995 20-05-1995 2 26 Nr. 2 in de Radio 2 Top 30
Only one road 01-05-1995 08-07-1995 17 16 Nr. 17 in de Radio 2 Top 30
Je sais pas 1995 16-09-1995 39 6
Falling into you 19-02-1996 09-03-1996 20 11 Nr. 20 in de Radio 2 Top 30
Because you loved me 09-05-1996 25-05-1996 5 23 Nr. 5 in de Radio 2 Top 30
It's all coming back to me now 30-07-1996 14-09-1996 1(5wk) 22 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30
All by myself 07-10-1996 30-11-1996 14 13 Nr. 14 in de Radio 2 Top 30
Call the man 16-06-1997 28-06-1997 45 6
Tell him 31-10-1997 15-11-1997 3 19 met Barbra Streisand /
Nr. 2 in de Radio 2 Top 30
The reason 08-12-1997 13-12-1997 tip5 -
My heart will go on 05-12-1997 31-01-1998 1(7wk) 27 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 /
Best verkochte single van 1998
Immortality 05-06-1998 11-07-1998 48 2 met Bee Gees
Zora sourit 07-09-1998 10-10-1998 48 1
I'm your angel 21-09-1998 05-12-1998 26 12 met R. Kelly /
Nr. 26 in de Radio 2 Top 30
S'il suffisait d'aimer 21-09-1998 02-01-1999 tip8 -
On ne change pas 1998 17-04-1999 tip17 -
Treat her like a lady 22-03-1999 15-05-1999 tip4 -
That's the way it is 01-11-1999 13-11-1999 17 19 Nr. 17 in de Radio 2 Top 30
Live (For the one I love) 14-02-2000 11-03-2000 tip13 -
I want you to need me 15-07-2000 01-07-2000 tip15 -
A new day has come 11-03-2002 16-03-2002 14 11 Nr. 9 in de Radio 2 Top 30
I'm alive 12-08-2002 17-08-2002 2 28 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 /
Platina
Goodbye's (the saddest word) 2002 14-12-2002 39 8 Nr. 22 in de Radio 2 Top 30
I drove all night 03-03-2003 08-03-2003 1(1wk) 15 Nr. 1 in de Radio 2 Top 30 /
Goud
One heart 10-06-2003 28-06-2003 37 5 Nr. 24 in de Radio 2 Top 30
Tout l'or des hommes 2003 18-10-2003 29 7 Nr. 20 in de Radio 2 Top 30
Et je t'aime encore 23-02-2004 21-02-2004 tip17 -
Je ne vous oublie pas 07-10-2005 29-10-2005 tip9 -
Taking chances 25-10-2007 17-11-2007 tip4 -
Parler à mon père 02-07-2012 14-07-2012 tip12 - Nr. 22 in de Radio 2 Top 30
Le miracle 12-11-2012 01-12-2012 tip53 -
Loved me back to life 02-09-2013 07-09-2013 tip28 -
Encore Un Soir 23-05-2016 04-06-2016 tip12 -
l'Étoile 09-01-2017 18-02-2017 tip13 -
Ashes 04-05-2018 12-05-2018 tip* -

Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer(s) met noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17 '18 '19 '20 '21 '22 '23
Because you loved me - - 1116 954 1382 1025 1182 1194 1002 1138 1546 1660 1776 1690 - - - - - - - - - - -
I'm alive - - - - - - 1258 1156 897 1524 1438 1500 1529 1793 - - - - - - - - - - -
Immortality (met Bee Gees) - - - - - - 1266 1134 1149 1636 1496 1631 1560 1647 1969 - - - - - - - - - -
It's all coming back to me now - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1337 1268 1008
My heart will go on 41 89 209 238 354 334 400 419 326 337 559 562 637 598 849 922 828 1129 1243 978 1081 1215 1375 1568 1404
Pour que tu m'aimes encore 295 - 716 787 769 796 898 910 986 867 1181 1220 1319 1252 1621 1707 1610 - - - - - - - -
Tell him (met Barbra Streisand) 158 303 273 323 506 385 375 437 477 414 748 659 856 1436 1606 1463 1659 - 1354 1481 1519 1385 1665 1695 1546
The power of love 523 - 644 812 1006 786 814 893 761 802 1344 1208 1393 612 1705 1791 1814 - - - - - - - -
Think twice 389 485 1174 1086 1145 1408 1525 1740 - 1768 - - - - - - - - - - - - - - -

Dvd's[bewerken | brontekst bewerken]

Dvd's met hitnoteringen in
de DVD Top 30
Datum van
verschijnen'
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
All the way - A decade of song & video 2002 06-04-2002 6 25
Au Coeurdu stade 2002 24-08-2002 6 1
The colour of my love concert 2004 07-02-2004 9 10
Live in Las Vegas - A new day... 2007 22-12-2007 1(3wk) 93
Through the eyes of the world 2010 15-05-2010 2 21
Dvd's met hitnoteringen in de Vlaamse Ultratop muziek-dvd top 10/20 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
All the way - A decade of song & video 2004 10-07-2004 6 6
Live in Las Vegas - A new day... 2007 22-12-2007 1(8wk) 39
Live à Québec 2009 30-05-2009 10 1
Through the eyes of the world 2010 15-05-2010 1(1wk) 17

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

Celine Dion op de Canada's Walk of Fame en de Walk of Fame
  • Dion heeft haar eigen ster op Canada's Walk of Fame en de Hollywood Walk of Fame.
  • Dion heeft 16 eigen parfums: Celine Dion (2003), Notes (2004), Belong (2005), Belong Sparkling Edition (gelimiteerde oplage) (2006), Memento (exclusief voor de Celine Dion Boutique in Las Vegas en voor fanclubleden) (2006), Enchanting (2006), Spring in Paris (special edition) (2007), Paris Nights (special edition) (2007), Sensational (2008), Sensational Moment (2008) (niet in Nederland verkrijgbaar), Chic (2009), Spring in Provence (2009) (niet in Nederland verkrijgbaar), Simply Chic (2010) (niet in Nederland verkrijgbaar), Pure Brilliance (2010), Signature (2011) & Sensational Luxe Blossom (2013).
  • Dion steunt al jaren de Canadian Cystic Fibrosis Foundation. In 1993 overleed haar nichtje Karine aan de ziekte Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Céline Dion van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.