Charles Darwin Research Station

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Charles Darwin Research Station

Het Charles Darwin Research Station op de Galapagoseilanden is opgericht in 1959 door UNESCO en International Union for Conservation of Nature and Natural Resources (voormalig World Conservation Union). Het doel van het Charles Darwin Research Station is het behouden van het Galápagos-ecosysteem.

Het project wordt gefinancierd door donateurs en sponsors. Veel van de sponsors worden aangetrokken door de verkoop van privileges op het gebied van toerisme op de eilanden. Hoewel dit laatste in principe tegen de doelstelling van het Station ingaat zijn deze sponsors hard nodig en tevens verzekert het Station hiermee dat het eiland niet geheel van het toerisme wordt afgesloten en dat het toerisme onder controle blijft.

Bezoekers aan het Charles Darwin Research Station worden aangemoedigd om donaties te geven aan de organisatie, die onderzoek en advies aan de regering en toeristische bedrijven geeft om ervoor te zorgen dat de impact van toerisme op de eilanden wordt geminimaliseerd. Indien je meer dan 25 USD doneert ontvang je elke jaar het laatste nieuws over de Galapagoseilanden door middel van een bulletin en magazine.