Cheryl Hines

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Cheryl Hines
Cheryl Hines, 2011
Algemene informatie
Volledige naam Cheryl Ruth Hines
Geboren 21 september 1965
Geboorteplaats Miami Beach
Land Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 1993−
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Cheryl Ruth Hines (Miami Beach, 21 september 1965) is een Amerikaanse actrice. Ze is in de Verenigde Staten het bekendst van haar rol als Larry Davids vrouw in de televisieserie Curb Your Enthusiasm.

Hines groeide op in Tallahassee in Florida. Gedurende haar middelbareschoolperiode volgde ze tegelijkertijd een acteeropleiding bij het Young Actors Theatre. Na de middelbare school zat ze op de universiteiten West Virginia University, Florida State University, voordat ze afstudeerde van de University of Central Florida.

Vervolgens verhuisde ze naar Los Angeles om daar haar acteercarrière extra vaart te geven. In The Groundlings Theater deed ze aan improvisatie-comedy. Ze leerde ook het schrijven van komediesketches. Die ervaringen kwamen haar van pas bij de televisieserie Curb Your Enthusiasm van de zender HBO, waar de sketches opzettelijk losjes geschreven zijn zodat er veel ruimte is voor improvisatie in de dialogen voor de acteurs.

In juli 2006 werd Hines genomineerd voor een Emmy-award voor Beste Vrouwelijke Bijrol in een Komedieserie voor haar werk in Curb Your Enthusiasm. Ook in 2006 deed ze mee aan het programma Pro-Am Poker Equalizer, waarin bekende Amerikanen tegen elkaar pokeren. In 2014 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Hines is sinds augustus 2014 getrouwd met Robert F. Kennedy jr. Uit een eerder huwelijk heeft ze een dochter.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Cheryl Hines van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.