Chuck Panozzo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Chuck Panozzo
Chuck Panozzo Styx Interlochen.jpg
Algemene informatie
Volledige naam Charles Salvatore Panozzo
Bijnaam Chuck
Geboren 20 september 1948
Land Amerika
Werk
Jaren actief 1963 - heden
Genre(s) Hard Rock
Beroep(en) Muzikant
Instrument(en) Basgitaar
Act(s) Styx
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Chuck Panozzo (geboren als Charles Salvatore Panozzo, Chicago, 20 september 1948) is een muzikant. Panozzo speelt voornamelijk basgitaar. Hij was lid en medeoprichter van de band Styx.

In 1964 begint hij een schoolbandje (Tradewinds) met zijn tweelingbroer John Panozzo en in 1964 voegt Dennis DeYoung zich bij hen. Het duurt tot 1972 voordat Styx opgericht wordt als James Young en John Curulewski bij de band komen.

Hij stichtte Styx samen met zijn tweeling broer John Panozzo, die in de juli van 1996 overleed aan een leverziekte. Vlak na het overlijden van zijn broer verliet hij voor korte tijd de band. In 1998 wordt bij hem de ziekte Aids geconstateerd. Vanaf dat moment toert Chuck alleen nog mee voor zover zijn gezondheid hem dat toestaat.

In 2001 maakte Panozzo bekend dat hij homoseksueel is en aan Aids lijdt. Sindsdien zet hij zich in voor de belangen van homo's en Aidspatiënten. In 2007 verscheen zijn autobiografie The Grand Illusion: Love, Lies, and My Life With Styx.

Externe link[bewerken]


Geplaatst op:
15-08-2008
Dit artikel is een beginnetje over muziek. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Crystal txt.png