Claire Lademacher

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Claire Margareta Lademacher
Vader Hartmut Lademacher
Moeder Gabriele Lademacher
Partner van Félix van Luxemburg

Claire Margareta Lademacher (Filderstadt, 21 maart 1985), kortweg prinses Claire, is de echtgenote van de Luxemburgse prins Félix.

Biografie[bewerken]

Lademacher werd geboren als tweede kind van Hartmut en Gabriele Lademacher. Claire en haar oudere broer Félix groeiden op in Usingen. Op haar elfde verhuisde Claire samen met haar familie naar Atlanta en volgde ze onderwijs aan de Atlanta International School. In 1999 keerde de familie terug naar Duitsland en vanaf dat moment ging Claire naar de Frankfurt International School, om vervolgens naar Collège Alpin International Beau Soleil (kostschool) in Zwitserland te gaan.

Op 13 december 2012 werd de verloving van Félix met Lademacher bekendgemaakt. De twee hadden elkaar leren kennen op de kostschool in Zwitserland. Het burgerlijk huwelijk vond plaats op 17 september 2013.

Op 14 januari 2014 maakte het Luxemburgse Hof bekend dat Claire en Félix in juni van dat jaar hun eerste kind verwachten. Op 15 juni 2014 beviel zij van haar eerste kind: Amalia Gabriela Maria Teresa.[1] Het echtpaar vestigt zich in Frankrijk, alwaar het stel het wijnlandgoed van de familie Lademacher gaat beheren.[2]

Momenteel is Claire in Rome bezig met een doctoraat op het gebied van orgaandonatie-ethiek aan het Pontificaal Atheneum Regina Apostolorum. Naast Duits spreekt Claire ook Engels, Frans en Italiaans.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Ook een Amalia voor Luxemburg NOS.nl, geraadpleegd op 15 juni 2014
  2. Prinses Luxemburg in verwachting, NOS, 14 januari 2014