Clash (televisieprogramma)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Clash
Genre 15 minuten
Presentatie Sam De Bruyn
Voice-over Karolien Debecker
Land van oorsprong Vlag van België België
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 2009
Afleveringen 30
Seizoenen 1
Zender Ketnet
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Clash is een Vlaams televisieprogramma uitgezonden op Ketnet. Het concept is de strijd tussen jongens en meisjes. Clash wordt gepresenteerd door Sam De Bruyn, bekend van Studio Brussel. Er is maar één seizoen opgenomen van dit programma.

Het spel[bewerken | brontekst bewerken]

Iedereen kent deze clichés : Jongens zijn veel handiger dan meisjes, meisjes kunnen beter haar knippen enz... Maar of dit ook waar is, wordt getest in de blauwe, de roze en de kapiteinsronde. Bij de roze ronde hoort een cliché meisjes kunnen beter... dan jongens. Bij de blauwe ronde hoort een cliché jongens kunnen beter... dan meisjes. Bij de kapiteinsronde hoort een cliché jongens/meisjes kunnen beter... dan jongens/meisjes. Ook is er de slimme-ronde, hierin moeten de kandidaten tegen elkaar quizzen.

Kapitein[bewerken | brontekst bewerken]

De kandidaten staan er niet alleen voor, ze krijgen de aanmoediging en hulp van een BV.

Stem, Jury[bewerken | brontekst bewerken]

'Stem' is een onbetwistbaar jurylid. Zij weet alles en is rechtvaardig. Ze heeft ook af en toe commentaar op Sam. De rol van Stem wordt gespeeld door Karolien Debecker.

De thuisopdracht[bewerken | brontekst bewerken]

Elke week krijgen Ketnet-kijkers de kans om zich te mengen in de strijd via ketnet.be.

  • Opdracht 1: Maak je lid van de jongens-clashclub als je een jongen bent en van de meisjes-clashclub als je een meisje bent. De groep wiens club de meeste leden telt binnen een aantal weken krijgt een clashpunt.