Combined Counties Football League

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Combined Counties Football League is een Engels regionale voetbalcompetitie. Teams komen uit Berkshire, Hampshire, Kent, Londen, Middlesex en Surrey. De league bestaat uit twee divisies. De Premier Division bevindt zich op het 9de niveau in de Engelse voetbalpiramide.

De Surrey Senior League onderging een metamorfose in 1978 om ook teams van buiten het graafschap aan te trekken. De nieuwe league heette eerst Home Counties League maar er kwam protest tegen deze naam en zo werd in 1979 de huidige naam aangenomen. In het seizoen 1981/82 waren er te veel clubs voor één divisie en kwamen er twee divisies op hetzelfde niveau, beide kampioenen bekampten elkaar dan.

Kampioenen kunnen promoveren naar de Isthmian League maar tot voor kort voldeden weinig clubs aan de criteria om te promoveren. Sinds de herstructurering in de League in 2004 kan de kampioen ook naar de Southern League promoveren gezien de geografische situatie. Van 1982 tot 2003 konden er clubs promoveren uit de Surrey Senior County League maar dan werd deze league opgeslorpt en vormde zo de 2de divisie van de Combined Counties League.

Er is een automatische promotie en degradatie met teams uit de Crawley & District Football League, East Berkshire Football League, Reading Football League, Surrey County Intermediate League (Western), Surrey South Eastern Combination en de Middlesex County League, indien de clubs aan de criteria voldoen.

Kampioenen[bewerken]

Externe links[bewerken]