Covide (software)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Covide CRM
Ontwikkelaar Covide community (tot 1 januari 2010 als OS, daarna uitgebouwd als SaaS door Covide CRM)
Recentste versie 9.2.3 (opensourceversie, 23 september 2010)
Cloud-platform: steeds actueel
Status Inactief (opensourceversie) / Cloudplatform: actief
Besturingssysteem Windows, Mac en Linux
Geschreven in PHP
Categorie Customer Relationship Management
Groupware
Licentie GPL (gratis) / Closed source (betalend)
Website Covide CRM NL
Portaal  Portaalicoon   Informatica

Covide is een CRM-pakket dat werd uitgebracht in 1999 door de Barneveldse ondernemer en software-ontwikkelaar Willem Massier.

Versies[bewerken]

Opensourceversie[bewerken]

Sinds 1 januari 2004 voor wat betreft de OS (= Open Source) versie een opensource- en online CRM-product geïntegreerd met een CMS ter ondersteuning van websitebeheer. Het is ontwikkeld in PHP met MySQL als relationeel databasemanagementsysteem. De standaardversie is vrijgegeven onder de GPL. De opensourceversie van Covide CRM, Covide Standaard genoemd, wordt afgekort tot Covide.

Cloudversie[bewerken]

Naast de opensourceversie Covide CRM Standaard bestaat ook Covide CRM Business, de cloudversie van Covide. Deze versie beschikt over extra modules en is vanaf 2011 totaal herzien. De businessversie is in beheer van Terrazur BV, de oorspronkelijke hoofdsponsor van het opensourceproject. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de bestaande klanten, waardoor die een grote invloed hebben op de ontwikkeling.

Kenmerken[bewerken]

Covide biedt CRM door middel van adresbeheer, agenda, e-mail, bestandsbeheer, projectmanagement, verkoop, helpdesk en campagnemanagement. De ook zelfstandig te gebruiken CMS-module onderscheidt zich door integratie met Google-diensten.

Sinds eind 2004 is telefoneren via VoIP geïntegreerd. Daarvoor wordt meestal gebruikgemaakt van Asterisk PBX. Door integratie met Google_Apps kan gesynchroniseerd worden naar pda, mobiele telefoons, de iPad en bij voorbeeld Microsoft Outlook.

Covide CRM Business levert bijkomende integratie met Google Apps.

Externe links[bewerken]