Covide (software)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Covide CRM
Ontwikkelaar Covide community en Terrazur BV
Recentste versie 9.2.3 
(23 september 2010)
Status Licht actief
Besturingssysteem Windows, Mac en Linux
Geschreven in PHP
Categorie Customer Relationship Management
Licentie GPL
Website Projectpagina
Portaal  Portaalicoon   Informatica
Vrije software

Covide is sinds 1 januari 2004 voor wat betreft de standaardeditie een opensource- en online CRM-product geïntegreerd met een CMS ter ondersteuning van websitebeheer. Het is ontwikkeld in PHP met MySQL als relationeel databasemanagementsysteem. De standaardversie is vrijgegeven onder de GPL. De opensourceversie van Covide, Covide Standaard genoemd, wordt afgekort tot Covide.

Naast de opensourceversie Covide Standaard bestaat ook Covide Business. Deze versie beschikt over extra modules en enkele modules zijn verbeterd. De businessversie is in beheer van Terrazur BV, de hoofdsponsor van het opensourceproject.

Kenmerken[bewerken]

Covide biedt CRM door middel van adressenbeheer, agenda, e-mail, bestandsbeheer, projectenbeheer, verkoop, helpdesk en campagnemanagement. De ook zelfstandig te gebruiken CMS-module onderscheidt zich door integratie met Google-diensten.

Sinds eind 2004 is telefoneren via VoIP geïntegreerd. Daarvoor wordt meestal gebruikgemaakt van Asterisk PBX. Door integratie met Google Apps kan gesynchroniseerd worden naar pda, mobiele telefoons, de iPad en bij voorbeeld Microsoft Outlook.

Covide Business levert als extra integratie met Google Docs.

Uitgangspunten[bewerken]

Het uitgangspunt van Covide is samenwerken. Alle onderliggende applicaties werken met elkaar samen. Relaties en projecten staan centraal en kunnen aan objecten worden gekoppeld, gesorteerd en gearchiveerd. Het is zogenoemde groupware, waarmee een soepeler samenwerking met collega's van verschillende afdelingen een doel is. Samenwerking uit zich ook door de wijze van ontwikkeling via SourceForge door ontwikkelaars, gebruikers en integrators. Sinds 2009 wordt aan een eigen wiki gewerkt ter ondersteuning van de gebruikers.

Externe link[bewerken]