Credit Suisse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Credit Suisse
Hoofdkantoor van CS in Zürich
Hoofdkantoor van CS in Zürich
Beurs NYSE: CS
Motto of slagzin Thinking new perspectives
Oprichting 1856
Sleutelfiguren Brady Dougan (CEO)
Hoofdkantoor Vlag van Zwitserland Zürich, Zwitserland
Werknemers 48.000
Producten financiële dienstverlening
Omzet Gestegen CHF 36 miljard (2007)
Winst Gestegen CHF 8,5 miljard (2007)
Website Credit Suisse
Portaal  Portaalicoon   Economie

Credit Suisse (afgekort CS) is een Zwitserse financiële dienstverlener, die zijn hoofdkantoor in Zürich heeft. Er werkten in 2006 ongeveer 45.000 mensen bij de bank. CS is genoteerd aan de SWX en de NYSE.

De onderneming is opgedeeld in Investment Banking, Private Banking en Asset Management. In 2005 had de Credit Suisse Group een winst van CHF 5,85 miljard. Eind september 2006 werd een vermogen van CHF 1454,3 miljard door CS beheerd. De CEO van de Credit Suisse Group is Oswald Grübel.

De bank werd in 1856 onder de naam Schweizerische Kreditanstalt (SKA) opgericht. De eerste expansie binnen Zwitserland vond plaats in 1905, toen een kantoor in Bazel werd geopend. De expansie werd voornamelijk omgezet door de overname van regionale banken. Het eerste kantoor buiten Zwitserland werd in 1940 in New York geopend.

Een belangrijke expansie vond plaats in 1990, toen CS de Amerikaanse bank First Boston overnam, waarmee CS al sinds 1978 had samengewerkt.

Grootte van de onderneming[bewerken]

Per eind september 2006 bevond CS zich op de zevende plaats van de ranglijst van grootste vermogensbeheerders, na UBS, Barclays, State Street, de Allianz Groep, Fidelity Investments en Axa.

Op grond van de beurswaarde stond CS op de 17e plaats op de ranglijst van grootste vermogensbeheerders.

Problemen in de Verenigde Staten[bewerken]

Mei 2014 kwam een schikking wegens aanzet tot belastingontduiking van 2,5 miljard dollar naar buiten met de Amerikaanse Overheid. Ook moesten frauduleuze medewerkers worden ontslagen, met als doel de licentie in de USA te behouden.[1]

Bronnen, noten en/of referenties