Crysis (computerspel)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Crysis (spel))
Ga naar: navigatie, zoeken
Crysis
Crysis-logo.png
Ontwikkelaar(s) Crytek
Uitgever(s) Electronic Arts
Datum van uitgave PC
Vlag van Australië15 november 2007
Vlag van EuropaVlag van Verenigde Staten26 oktober 2007
Xbox 360, PS3
4 oktober 2011
Genre(s) First Person Shooter
Speelmodus Singleplayer, Multiplayer
Engine CryEngine 2
Leeftijdsklasse PEGI: 16+
Platform(s) PC (Windows)
Xbox 360
PS3
Media dvd-rom
Systeemeisen
Minimale systeemvereisten:
  • Besturingssysteem: Windows XP of Windows Vista
  • Processor: 2,8 GHz of sneller (XP) of 3,2 GHz of sneller (Vista)
  • Geheugen: 1,0 GB RAM (XP) of 1,5 GB RAM (Vista)
  • Videokaart: NVIDIA GeForce 6800 GT of beter; ATI Radeon 9800 Pro (Radeon X800 Pro voor Vista) of beter.
  • Vrije ruimte op de vaste schijf: 12 GB
  • Geluidskaart: compatibel met DirectX 9.0c
Navigatie
Vervolg Crysis 2
Website
Portaal  Portaalicoon   Computer

Crysis is een first person shooter uit 2007 van de game-ontwikkelaar Crytek. De uitgever is EA. Voor het spel is een nieuwe engine ontwikkeld, CryENGINE 2. Deze engine ondersteunt onder andere High Dynamic Range Lighting, subsurface scattering, volumetrische-, layer- en zichtreikwijdte fogging, realtime belichting en dynamische softshadowing, wat voor spectaculaire beelden zorgt. Dit spel draait het best onder DirectX 10 en is dus vooral een game voor Windows Vista. Echter, high-end videokaarten die DirectX 9 ondersteunen, draaien het spel ook. Het nadeel van deze spectaculaire beelden is dat vrijwel alleen de nieuwste systemen het spel goed aan kunnen.

De hele versie van het spel werd op 15 november 2007 in Australië[1] uitgebracht en een dag later in Europa en Noord-Amerika.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.
De opmaak van dit kopje is nog niet in overeenstemming met de conventies van Wikipedia. Het kopje bevat namelijk weinig tot geen interne links. Men wordt uitgenodigd deze pagina aan te passen.

In 2019 doet een Amerikaans team van onderzoekers op de Lingshan-eilanden in de Zuid-Chinese Zee een schokkende ontdekking. In een berg in het midden van het eiland vindt men een prehistorisch object dat ontzettend geavanceerd is. Noord-Korea is er als de kippen bij om het eiland in te nemen en af te sluiten van de buitenwereld. Het lukt de onderzoekers om een noodsignaal te verzenden dat wordt opgevangen door de Amerikaanse regering die vervolgens besluit om haar beste special forces militairen uit te zenden. Dit zogenaamde US Special Forces team wordt zeven dagen later midden in de nacht boven het eiland gedropt. De speler speelt de personage Jack Dunn, met als bijnaam Nomad.

Samen met 4 andere teamleden: Aztec, Psycho, Prophet en Jester moet men de 5 leden van het onderzoeksteam zien te lokaliseren en evacueren. Tijdens de sprong uit het vliegtuig gaat het mis met Nomad. Hij wordt geraakt door een onbekend object en valt zonder parachute naar beneden. Nomad overleeft deze val in het water omdat hij een supergeavanceerde Nanosuit heeft dat de klap absorbeert.

Deze Nanosuit heeft 4 functies: maximale bescherming, maximale snelheid, maximale kracht en tijdelijke onzichtbaarheid. Bij maximale bescherming is men meer bestand tegen kogels en in plaats van dat er gezondheid van de speler afgaat, gebeurt dat bij de Suit-Energy. Bij maximale snelheid kan men tijdelijk sneller lopen. Maximale kracht zorgt ervoor dat het lichaam extra sterk is: hierdoor kan men sommige objecten zoals bomen kapot slaan, hoger springen, heeft een vastere hand tijdens het richten en schieten, en kan men grotere objecten oppakken en weggooien. Tijdelijke onzichtbaarheid zorgt ervoor dat de vijand u een bepaalde tijd niet kan zien, behalve als men vlak voor ze staat. Dit is handig om stiekem langs een groep vijanden te sluipen. Dit is echter wel riskant: Bewegingen van takjes worden door de vijand opgemerkt die hierdoor extra alert wordt. De Nanosuit heeft een energiebalk die zichzelf automatisch oplaadt.

Contact[bewerken]

Nadat Nomad in het water is gevallen en zijn teamgenoten over het halve eiland verspreid zijn moet hij eerst z'n teamgenoten opzoeken. Al snel komt Aztek om het leven bij een mysterieuze aanval. Nadat de resterende groepleden elkaar hebben opgezocht, doen ze een vreemde ontdekking: midden in de tropen waar geen rivier is, vinden ze een enorme boot die bevroren is! Nadat Psycho zijn mening heeft gegeven over de hele gang van zaken (hij gelooft niet meer in het lokaliseren-en-evacueren-gedoe) komt er plotseling een buitenaards wezen tevoorschijn die Jester vastpakt en meeneemt naar een eind verderop in het level. Jester komt aan zijn einde en het team bestaat dan nog maar uit drie personen.

Recovery[bewerken]

In het tweede level van het spel is het doel de eerste gijzelaar te lokaliseren en te evacueren. Hij wordt gevangengehouden in een schoolgebouw in een klein dorpje. Nadat Nomad dit voltooid heeft moet hij zich bij de teamleider melden. Nu moet hij een rivier volgen om bij hem te komen, onderweg komt hij veel soldaten tegen. hij vindt er ook een tweede gijzelaar die op een gruwelijke wijze aan zijn einde is gekomen. Om te achterhalen hoe hij en de twee teamgenoten aan hun einde gekomen zijn moet hij door een grottenstelsel lopen waar hij aan het einde tegen een Koreaans kamp aanloopt.

Relic[bewerken]

Hier begint het derde level. Aan het begin wordt Prophet op dezelfde manier als Jester is meegenomen, ontvoerd. Nadat dit is gebeurd neemt Majoor Strickland van OpCom de missie over en vertelt de speler wat er moet gebeuren. Nomad gaat op zoek naar Dr. Rosenthal maar nadat hij hem gevonden heeft, komt Rosenthal al snel om het leven doordat zijn ontdekking (een vreemd fossiel) de hele zaak bevriest.

Assault[bewerken]

Nadat Nomad succesvol geëvacueerd is zal hij bij een heuvel aan de rand van een haven afgezet worden. Hier begint het vierde level. Zijn missie is om drie AA-guns uit te schakelen, informatie te verzamelen en vervolgens een schip met radarstoringsapparatuur te laten zinken. Slaagt men hierin dan worden tanks in de haven gedropt zodat men richting het centrum van het eiland kan trekken, waar zich een berg vol buitenaardse technologieën bevindt.

Onslaught[bewerken]

In het vijfde niveau begint men in een tank. Men rijdt richting een treinstation en alles wat Koreaans is moet vernield en/of afgemaakt worden. Eens bij het treinstation aangekomen moet men een wagon die de weg blokkeert opblazen. Nu kan men naar een tankdepot van de KPA doorstomen. Het valt aan te raden om weer 3 AA-guns vernietigen want anders is vliegtuigondersteuning niet mogelijk. Na het vernielen van de tankdepot trekt men op richting de mijn waarin zich volgens informatie de laatste twee gijzelaars bevinden. Dan begint het zesde niveau.

Awakening[bewerken]

Op dit moment passeert men langs een treinspoor dat naar een fabriek vlak bij de mijn leidt. Eerst moet men informatie verzamelen in een kamp vlak naast de fabriek en vervolgens alle KPA-troepen vlak bij de mijn vernietigen en uitroeien om twee VTOL's te kunnen laten landen. Daarna moet men de ingang van de mijn vrijmaken en de mijn ingaan. Na het vinden van de gijzelaars in de mijn zal men Generaal Kyong, de leider van de KPA tegenkomen. Hij zal gedood moeten worden zodat de KPA minder weerstand tegen de speler biedt. Het minpunt is dat men dan in de mijn vast komt te zitten en evacuatie is niet mogelijk.

Core[bewerken]

De enige manier om weg te komen is door een opening binnen te lopen waardoor de speler in een ijzige omgeving midden in de centrale berg terecht komt. Dit is een omgeving waarin de wet van de zwaartekracht niet van toepassing is. Nadat de weg door de kern van de buitenaardse beschaving gevonden wordt, zal de speler erachter komen dat de aliens een invasie aan het plannen zijn. Dit moet natuurlijk tegengehouden worden maar daarvoor moet men eerst uit de kern ontsnappen.

Paradise Lost[bewerken]

Nadat een uitweg gevonden is, gebeurt er iets merkwaardigs. Plotseling verandert het tropische eiland in een ijsomgeving waar het -200 graden Celsius is. Alleen degene met het nano-suit kan overleven. Nadat een weg naar beneden gevonden is zal men zien dat Prophet nog leeft en hij een wapen heeft gebouwd, dat ook door de aliens gebruikt wordt. De temperatuurregelaar van zijn nano-suit is kapot en hij dreigt te bevriezen. Hij moet dus zo snel mogelijk uit de ijsbol geraken en naar het vliegdekschip de USS Constitution ( toekomstige CVN-80) geëvacueerd worden.

Exodus[bewerken]

Eens weer buiten de ijsbol zal men een team gestuurd door Majoor Strickland vinden. Deze moet de speler naar het evacuatiepunt onderaan de heuvel begeleiden maar terwijl hij aan het overleggen is wordt hij door vele aliens aangevallen. Deze aanval moet eerst gestopt worden voordat men verder kan met de missie. Daarna moet men eerst een neergestorte VTOL zien te bereiken omdat daarin de laatste gijzelaar zit, professor Helena Rosenthal. Nadat Prophet haar succesvol heeft bevrijd, komt er uit de ijsbol de al eerder gesignaleerde hunter. Terwijl de mariniers de alien proberen tegen te houden, moet Nomad richting het evacuatiepunt lopen om veilig van het eiland te komen. Met de nodige moeite en vele verliezen van manschappen lukt het Nomad uiteindelijk om veilig aan boord te komen van een VTOL.

Ascension[bewerken]

De piloot van de VTOL wordt neergeschoten. De speler moet nu zijn mede-militairen helpen door de stuurknuppel over te nemen en iedereen in veiligheid te brengen. Onderweg zal men constant aangevallen worden door de aliens die een ontsnapping proberen te voorkomen. Nadat ook die aanvallen weer ontweken zijn zal men veilig op het vliegdekschip de USS Constitution landen.

Reckoning[bewerken]

Hier begint de laatste fase van het spel: Eerst moet de speler zich bij Admiraal Morrison melden. Hij vertelt dat vanwege de informatie die de speler heeft verschaft, het Witte Huis een nucleaire aanval heeft aanbevolen om de aliens te vernietigen. Prophet is boos op alles en iedereen en steelt een VTOL om terug te gaan naar het eiland om persoonlijk wraak te nemen. De kernbom wordt afgevuurd op het eiland en iedereen denkt dat nu de aliens niet meer leven: de aliens leven echter nog en erger, ze zijn sterker geworden want de energie van de kernbom is door de aliens omgezet in extra energie om meer units te kunnen bouwen. Nu wordt het vliegdekschip aangevallen en dit moet verdedigd worden. Eerst moet een kleine aanval afgewend worden, later wordt men naar beneden gestuurd om een gat in de reactor te dichten. Als dit gebeurd is, moet men weer terug naar het dek om een enorme vierpotige alien te verslaan. Met de nodige hulp van de laatste gijzelaar Helena Rosenthal zal het lukken om de enorme alien te verslaan. Voor Nomad, Psycho en Helena is dit nog niet het einde. Plotseling komt er uit het water een gigantisch groot alienvliegtuig opstijgen. Deze probeert het gehele vliegdekschip te vernietigen en Nomad moet dit zien tegen te houden. Dankzij de nodige hulp van Psycho en Helena ontsnapt men in een VTOL richting een vloot die is komen aanvaren uit Japan. Onderweg vangt men een zending op van niemand minder dan Prophet. Nomad besluit samen met Psycho en Helena om terug te gaan naar het eiland om hem te gaan helpen in de strijd tegen de alien-invasie.

Hier eindigt het spel. Ontwikkelaar Crytek heeft aangegeven dat Crysis het eerste deel van een trilogie is. Er kunnen dus nog 2 delen verwacht worden van dit spel. Het tweede deel, Crysis 2, is 24 maart uitgekomen in Nederland

Wapens[bewerken]

In Crysis zijn 11 verschillende wapens, verdeeld over 3 klassen: handwapens, hoofdwapens en speciale wapens.

Secundaire wapens[bewerken]

SOCOM (Pistool)[bewerken]

Redelijk nauwkeurig, al moet er niet al te veel van worden verwacht van de schade die aan het doelwit wordt aangericht. Vooral geschikt als er geen zeldzame SCAR-kogels verspild hoeven te worden op een gemakkelijk doelwit. Kan in één hand gedragen worden, dual wield is dus mogelijk.

Capaciteit magazijn: 20

Vuisten[bewerken]

Om een klap mee te geven. Vooral effectief in de krachtmode.

Primaire wapens[bewerken]

SCAR[bewerken]

Een erg nauwkeurig en krachtig wapen. Twee kogels zijn nodig om een vijand te vellen. Nagenoeg alle uitbreidingen kunnen op dit wapen aangesloten worden, wat het een erg goede keuze maakt om het spel mee te spelen. Let wel: munitie voor dit wapen is erg zeldzaam, dus wil iemand lang van dit wapen genieten, moet deze persoon erg zuinig zijn met deze munitie. Dit wapen is dus meer voor mensen die de tijd nemen voor hun werk, en niet voor Rambo.

Capaciteit magazijn: 40

Shotgun[bewerken]

Krachtig, heel krachtig. Heeft twee modi; buck shot en gericht schot. De eerste modus is meerdere malen krachtiger, maar is erg gespreidt. Bij de twee modus wordt de hagel meer geconcentreerd, en kan dan vanaf een grotere afstand gebruikt worden.

Patronencapaciteit: 8

DSG1 (Precision rifle)[bewerken]

Tenzij er gespeeld wordt op de hogere moeilijkheidsgraden, is dit wapen in staat het doelwit te doden met één schot. Zeer nauwkeurig en dan ook perfect als sluipschuttersgeweer. Let wel: de DSG1 is niet te dempen, dus zal altijd veel opschudding veroorzaken. Verborgen blijven is lastig, dus neem na elk schot de tijd om een nieuwe positie te vinden.

Capaciteit magazijn: 10

SMG (Submachine gun)[bewerken]

Kogels vliegen erdoor met dit wapen. Nauwkeurigheid is niet z'n sterkste punt, al kunnen er nog aardige resultaten behaald worden op de enkel-schot modus. Voor korte-afstandsgevechten komt dit wapen goed van pas en daarom is dit wapen dan ook erg handig in combinatie met een scherpschuttersgeweer.

Capaciteit magazijn: 50

FY71[bewerken]

Vergelijkbaar met de SCAR, maar minder nauwkeurig en krachtig. De SCAR is beter, maar omdat er voor dit wapen werkelijk ongelofelijk veel munitie te vinden is, is dit een betere keus als de speler meer Rambo-style wil gaan. Naderhand wordt de speler ook wel enigszins verplicht dit wapen te nemen, als deze fatsoenlijk wil spelen kan hij hooguit tot level vijf met de SCAR, aangezien er dan geen munitie meer is. Er móet dan wel worden gekozen voor de FY71, wat overigens een Koreaanse namaak AK-47 is. Dit betekent niet dat het een straf is ermee rond te lopen, maar de SCAR is in alle opzichten nét wat beter.

Capaciteit magazijn: 30

Gauss rifle[bewerken]

Maakt gebruik van elektromagneten om projectielen extreem te versnellen tot een snelheid die grenst aan lichtsnelheid. Dit wapen heeft elke soldaat in één schot neer, op Nanosuit-soldaten na. Ook ongepantserde voertuigen als jeeps zijn niet veilig voor dit ongelooflijk geavanceerde wapen. Dit wapen is erg bruikbaar tegen aliens in de tweede helft van het spel, omdat geen enkele alien goed bepantserd is tegen de schoten van dit monsterwapen. Dit wapen is eigenlijk de enige keus wil er een redelijke kans gemaakt worden tegen de aliens.

Capaciteit magazijn: 5

(Hurricane) Minigun[bewerken]

Werkelijk in alle opzichten een zwaar wapen: zonder de krachtversterkende functies van het Nanosuit, zou het onmogelijk zijn om dit wapen met de hand te bedienen. Dit wapen behaalt een dodelijke vuursnelheid en is daarom een perfecte keuze voor het veiligstellen van een gebied. Stel het Nanosuit in op de krachtmode voor een hogere bewegingssnelheid en minder terugslag. Let wel: Dit wapen heeft een zeer lage nauwkeurigheid. In veruit de meeste gevallen is een normaal aanvalsgeweer beter dan dit beest, maar tegen erg grote aliens is de minigun goed, omdat de nauwkeurigheid niet zo erg van belang is.

Capaciteit magazijn: 500

MOAC[bewerken]

Een moleculaire versneller, die vocht in de lucht in ijsscherven verandert om die vervolgens op hoge snelheid af te vuren om het doel te doorboren. Dit is een alienwapen, vergelijkbaar met de door mensen vervaardigde minigun. De speler krijgt het in handen in 'Paradise lost' en de levels erna. Erg veel schade doet dit wapen niet, maar er zijn wel oneindig veel kogels voorhanden, dus moet dit wapen wel gebruikt worden, omdat er nauwelijks munitie in dit level te verkrijgen is.

Capaciteit: ∞

MOAR[bewerken]

Een moleculaire afremmer. Upgrade voor de MOAC, waardoor het wapen een ijzige knal kan afschieten die alles en iedereen bevriest waarmee het in aanraking komt. Dit heeft als effect dat iemand voor zo'n 20 seconden niets kan doen en zal verbrokkelen bij alles waarmee het in aanraking komt.

Capaciteit: ∞

Speciale wapens[bewerken]

LAW (Missile Launcher)[bewerken]

Een standaard raketwerper, die vooral effectief is tegen voertuigen(tanks, APC's en jeeps). Eén raketwerper heeft drie raketten beschikbaar en als deze drie op zijn, moet de speler een nieuwe zoeken. Zéér effectief tegen de aliens, vooral in Crysis Warhead. Ze zijn alleen lastig te raken hiermee.

Raketcapaciteit: 3

C4[bewerken]

Standaard plastic explosief dat voor meerdere doeleinden geschikt is.

Maximaal draagbaar aantal: 4

TAC Launcher[bewerken]

Een grote granaatwerper die miniatuuratoombommen afvuurt. Vanzelfsprekend erg krachtig. Het is in de singleplayer alleen beschikbaar in het laatste level waar het gebruikt wordt tegen het alienoorlogsschip, de laatste 'eindbaas'. In de multiplayer is het wel beschikbaar in Power Struggle maar niet in Instant Action (behalve in aangepaste servers) Granaatcapaciteit: 3

Granaten[bewerken]

Verschillende granaten kunnen gebruikt worden, zoals normale fragmentatiegranaten, maar ook flashbangs en rookgranaten.

Nanosuit[bewerken]

Het nanosuit is eigenlijk ook een wapen, al draag je het gewoon als kleding. Net als de gezondheid kun je de status zien in een balkje rechtsonder in het scherm. Het pak herlaad zichzelf continue, als de energie op is, moet er even gewacht worden met bijvoorbeeld sprinten, en dan kan hij weer. Het heeft vier functies:

Armor[bewerken]

De energie van het pak wordt gebruikt als schild, in de praktijk betekent het dat de drager een tweede 'gezondheidsbalkje' heeft. Dit zal het meest gebruikt worden, het is de 'standaardmodus' van het pak.

Speed[bewerken]

Er kan twee keer zo hard gerend worden, maar dit kost wel ongelofelijk veel energie. Dus is het alleen goed voor korte sprintjes. Als het pak in deze stand staat, kan Nomad/Psycho standaard ook sneller lopen, zonder dat dit extra energie kost.

Strength[bewerken]

De speler is twee keer zo sterk, dus springt hij hoger, gooit hij dingen zoals granaten een stuk verder en kan een vijand in één mep doodgeslagen worden.

Cloak[bewerken]

De favoriet. De drager van het pak is tijdelijk onzichtbaar, dus dit is ideaal als hij onopgemerkt wil blijven. Dit is echter maar kort, dus moet er wel van muurtje naar muurtje geslopen worden, telkens even weer het pak opladen (5/6 seconden).

Wapenaanpassingen[bewerken]

Er zijn veel dingen die aan de wapens bevestigd kunnen worden, van lampen tot granaatwerpers en van een ijzeren vizier tot een scherpschuttersvizier. Op deze manier is het mogelijk om één wapen voor veel verschillende dingen te gebruiken.

Demo[bewerken]

Op 26 oktober 2007 werd een singleplayer-demo uitgebracht. Oorspronkelijk zou de demo op 25 september worden uitgebracht maar op 22 september maakte Crytek bekend dat de demo uitgesteld was tot 26 oktober. Tegelijk werd aangekondigd dat de Sandbox leveleditor bij de demo zal worden meegeleverd. De demo bestaat uit level 1, Contact.

Multiplayer[bewerken]

De Crysis-multiplayer heeft 2 varianten:

Power Struggle[bewerken]

De Crysis-multiplayer is een gevecht van maximaal 16 Amerikaanse soldaten tegen 16 Noord-Koreaanse soldaten. Beide teams vechten om Energy Sites en bunkers. De bunkers verzorgen een veilige beginplek, de Energie Sites voeden de Prototype Factory die de bouw van superwapens mogelijk maakt. Deze superwapens kunnen door de spelers gekocht worden van zogenaamde "Prestige"-punten: deze worden behaald door het doden van tegenstanders. Met deze superwapens, ofwel speciale tanks ofwel een handwapen, kan de basis van de tegenstander worden vernietigd. Ook is het gedurende het gehele spel mogelijk om tanks en wapens te kopen. De maps zijn Shore (uit missie Recovery), Plantation (uit Relic), Mesa en Beach (bron onbekend).

Instant Action[bewerken]

Geen respawn-tijd, en alle wapens van het spel (exclusief de TAC-cannon) zijn beschikbaar, in de gebieden Armada (uit Reckoning), Steel Mill, Quarry (beide uit Awakening) en Outpost (bron onbekend).

Crysis Warhead[bewerken]

Crytek had aangekondigd dat er een nieuwe titel door hen wordt ontwikkeld: Crysis Warhead. Deze uitbreiding van het origineel kwam in september 2008 uit voor de pc. In dit spel kruipt de speler in de huid van Psycho, een ander Raptor-teamlid en maakt mee wat er aan de andere kant van het eiland met hem gebeurd is. Dit is dus geen vervolg van het verhaal maar een stand-alone expansion, het verhaal loopt parallel aan dat van Crysis 1. Verwar Crysis Warhead dus niet met Crysis 2.

Levels[bewerken]

Call me Ishmael[bewerken]

Dit level begint tijdens level 'Assault' van Crysis 1. De speler krijgt wat uitleg over de besturing en daarna komt hij een kleine patrouille van het KPA tegen, die vrij makkelijk te doden zijn. Daarna moet er een strand veiliggesteld worden, een strand waar veel mensen rondlopen en ook de nodige gepansterde voertuigen.

Shore leave[bewerken]

Dit level begint precies waar geëindigd werd bij Call me Ishmael. Eerst moet er een stuk bos doorgevochten worden, daarna moet de speler naar de zojuist neergestorte F-35C van een oude vriend toe lopen, om de vluchtrecorder op te halen. Daarvoor moet er weer een flink stuk bos door gevochten worden. Daarna, als hij de recorder heeft, gaat hij in een gepantserd voertuig de weg veiligstellen voor de piloot van dit vliegtuig. Hiermee moet hij Psycho zich een weg banen naar een haven. Daarna moet er nog een haven veiliggesteld worden. Dit is een vrij groot level.

Adapt or Perish[bewerken]

Nadat hij in level Shore leave in de haven is gekomen en een onderzeeër is binnengekomen, wordt hij gevangengenomen en gemarteld. Hieraan komt echter een eind als ineens het halve eiland bevroren is. Door zijn nanosuit overleeft hij zelf de kou, maar de aanvallers niet. Hij is dus weer vrij, en springt uit de onderzeeër die ondertussen naar een andere haven is gevaren. Hier is de eerste confrontatie met vijandelijke nanosuitsoldaten en aliens. Buiten de onderzeeër moeten er wat soldaten uitgeschakeld worden, om vervolgens met een hovercraft een Noord-Koreaanse kolonel te achtervolgen, door een wereld vol met aliens. Uiteindelijk komt hij bij een groep vriendschappelijke troepen, waarmee hij samen een gigantische alien verslaat.

Froze Paradise[bewerken]

Nadat de aliens verslagen zijn, gaat Psycho door een tunnel, met daarna een vastgelopen vliegdekschip. Dit vliegdekschip moet geïnfiltreerd worden. Dan moet hij naar boven het schip weer uit zien te komen en de achtervolging op de kolonel gaat verder. Aan het eind is er weer een groot gevecht met allemaal aliens, als hij een team moet beschermen terwijl ze een tunnel openmaken.

Below the thunder[bewerken]

Hier moet er een weg gevonden worden naar een ondergronds treinstation, waar waarschijnlijk een kernbom ligt. Uitgebreide confrontaties met het KPA is het resultaat.

From hell's heart[bewerken]

Psycho zit op de trein die de gezochte 'bom' vervoert, terwijl die ineens gaat rijden. Door middel van aanwezige wapens dient de trein verdedigt te worden tegen tegenstanders. Dit zijn zowel het KPA als de aliens, iedereen valt de trein aan.

All the Fury[bewerken]

Laatste level. Eerst moet hij, nadat hij van de trein komt, naar een vliegveld toe. Dit is niet al te moeilijk. Nu begint het grootste deel: het veiligstellen van het vliegveld. Daarna moet er een verkeerstoren bereikt worden, om een transportvliegtuig te laten komen. Een vijandelijk alienvliegtuig verschijnt. Het vliegveld wordt massaal aangevallen, omdat hier de lading van de trein is, waarvan de lading nog niet duidelijk is. Psycho moet zich een weg vechten naar nog een grote alien en die verslaan met een nieuw superwapen. Als deze 'eindbaas' gedood is, gaat hij naar de container toe met de lading en komt hij samen met O'neill, een oude vriend die nu piloot is, er achter dat er helemaal geen kernbom in zit: het is een dode alien, die zichzelf niet kon vernietigen. Het is dus een erg waardevol onderzoeksobject. Dit verklaart ook waarom de aliens de trein en het vliegveld aanvielen. Als de container wordt opgehaald eindigt het spel.

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties