Déborah Géradon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Déborah Geradon)

Déborah Géradon (Hoei, 31 juli 1986) is een Belgisch politica voor de PS en voormalig Waals Parlementslid.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Als licentiate in politieke wetenschappen en bestuurswetenschappen aan de Universiteit van Luik werd Géradon lid van de PS. Ze was van 2009 tot 2012 voorzitster van de Luikse jongerenafdeling van de PS.[1] Beroepshalve werd ze ambtenaar bij de provincie Luik.

Géradon werd begin 2012 OCMW-raadslid van Seraing, waarna ze eind 2012 gemeenteraadslid van de gemeente werd. Op hetzelfde moment werd ze schepen van de stad, bevoegd voor Ruimtelijke Ordening. Na haar aanstelling tot parlementslid was ze van 2014 tot 2018 titelvoerend schepen van de stad.

In juli 2014 werd ze namelijk lid van het Waals Parlement en van het Parlement van de Franse Gemeenschap als opvolgster van Isabelle Simonis. Géradon was in de legislatuur 2014–2019 een van de jongste Waalse parlementsleden. In december 2018 nam ze ontslag als parlementslid omdat ze opnieuw schepen werd in Seraing, bevoegd voor Territoriale en Commerciële Ontwikkeling. Door de decumulregeling in het Waals Parlement mocht ze immers het mandaat van parlementslid niet combineren met haar schepenambt. Sinds maart 2023 is Géradon als opvolgster van Francis Bekaert burgemeester van Seraing.[2]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]