Tiësto

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf DJ Tiësto)
Tiësto
Tiësto in 2017
Algemene informatie
Volledige naam Tijs Michiel Verwest
Bijnaam Allure, Da Joker, DJ Limited, Drumfire, Hammock Brothers, Paradise In Dubs, Passenger, Roze, Stray Dog, Tom Ace, VER:WEST, Wild Bunch en Glycerine[1]
Geboren 17 januari 1969
Geboorteplaats Breda
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 1994-heden
Genre(s) Dance, house, trance en hardcore house
Label(s) Ultra Records, Black Hole Recordings, Musical Freedom, Spinnin' Records en Bonzai Jumps[2]
Verwante artiesten Gouryella, Armin van Buuren, Hardwell, Steve Aoki, Martin Garrix, BT, MOTi, KSHMR, DallasK, The Chainsmokers en Oliver Heldens
Officiële website
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) IMDb-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Tiësto, artiestennaam van Tijs Michiel Verwest (Breda, 17 januari 1969), is een Nederlandse dj, muziekproducent en ondernemer die vaak optreedt op grote dance-evenementen. Hij is verscheidene keren verkozen tot beste dj ter wereld.[3]

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Muziek is altijd Tiësto's grote liefde geweest. Op jongere leeftijd luisterde hij naar shows als de Soul Show van Ferry Maat en Ben Liebrand’s In the Mix. Vanaf dat moment was het ook zijn passie om platen te draaien en te mixen.

In de periode van 1984 tot 1992 draaide Verwest oude discoplaten op studentenfeesten en tijdens drive-inshows. In die tijd dacht hij nog niet dat hij zijn geld zou kunnen verdienen als dj. Ook begon hij hardcore house te draaien. Maar zijn liefde voor muziek ging al uit naar trance.

Op 19-jarige leeftijd in 1988, stond hij al drie avonden in de week achter de draaitafels in discotheken te Breda (Spock) en omstreken. Wat later ging hij in een platenzaak werken. Hij probeerde eigen werk aan de man te brengen en stuurde veel tapes naar bekendere dj's, clubs en organisaties. Het wilde nog niet echt lukken.

Begin jaren 90 had Tiësto al de ambitie om te gaan produceren, alleen zag hij in dat hij dit niet kon. Hij kocht enkele samplers en computerprogramma’s en ging vervolgens hard aan de slag. Maar dat lukte niet helemaal. Toen besloot hij samen te gaan werken met verscheidene dj's. In 1995 verscheen Tiësto's eerste mix-cd, Forbidden Paradise 3, zijn bekendheid in de dancescene begon te groeien.

Doorbraak[bewerken | brontekst bewerken]

Eind 1997 richtte Tiësto samen met Arny Bink zijn eigen label Black Hole Recordings op, waarop onder meer de bekende mix-compilatieseries Magik, Space Age, In Search of Sunrise en Nyana werden uitgebracht. Arny Bink was samensteller van Forbidden Paradise 1 en 2 en werd later verantwoordelijk voor het management, de boekingen, het platenlabel en de platenwinkel van Tiësto. 'Black Hole Recordings' was tevens verantwoordelijk voor de uitgave van series van dj's als Ferry Corsten, Cosmic Gate, Johan Gielen en Armin van Buuren. Een van de grote successeries was In Trance We Trust.

In 1997 kwam de eerste mix-cd van DJ Tiësto uit, Magik, Vol. 1: First Flight genaamd. Dit label groeide snel uit zijn voegen, wat voor Tiësto reden was om een sublabel Magik Muzik in het leven te roepen. Dit label is in feite zijn eigen project geworden met klassiekers als Flight 643, van het album In My Memory.

De volgende jaren werd Tiësto steeds bekender. Zijn optreden tijdens Innercity op 20 februari 1999 wordt algemeen gezien als dé doorbraak voor het grote publiek. In de Verenigde Staten debuteerde hij met het album Summerbreeze, waarvan de remix van Deleriums Silence een wereldwijd succes zou worden. Een andere succesvolle remix uit deze periode is Flesh van Jan Johnston.

Tiësto op het lanceringsevent van "Elements of Life".

Op 2 februari 2002, de huwelijksdag van Willem-Alexander en Máxima, draaide Tiësto negen uur na elkaar platen tijdens de tweede editie van Dutch Dimension in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Op 27 februari 2002 kreeg hij tijdens het Nederlands Muziekfeest te Amsterdam de Zilveren Harp uitgereikt. Op 3 juli 2002 werd Tiësto in Londen door DanceStar uitgeroepen tot beste club-dj ter wereld. In 2002 nam Tiësto bij de verkiezingen van 's werelds beste 100 dj's dat werd georganiseerd door het Britse blad DJ Magazine, de eerste plaats van de Brit John Digweed over. Het jaar daarop wist hij die eerste plaats te behouden.

Op 11 januari 2003 kreeg Tiësto tijdens het Noorderslag Festival in Groningen, de jaarlijkse Popprijs uitgereikt. Ook won hij in april een TMF Award in de categorie Beste Nationale Dance-act en Beste Nationale DJ. Op 20 september van dat jaar vond op de Grote Markt te Breda, de officiële wereldpremière plaats van de dvd Tiësto In Concert. Op 11 oktober 2003 stond zijn nummer Traffic op nummer 1 de Mega Top 50.

Op 10 mei 2003 (en tevens 29 oktober 2004 en 30 oktober 2004) had hij als internationale dj de primeur om voor een vol GelreDome in Arnhem solo-concerten te geven. Tevens ontving hij een eigen tegel op de Walk of Fame voor de hoofdingang van het Arnhemse stadion. Later in 2004 volgde een concert voor meer dan 20.000 mensen in de Ethias Arena in Hasselt. Op 20 mei 2004 werd Tiësto in Breda benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Dezelfde dag kwam zijn album Just Be uit. Bettina Holwerda zong op Just Be 'karaoke style' een medley tijdens de TMF Awards in België. Op 13 augustus 2004 was hij in Athene de eerste dj die de Olympische Spelen muzikaal mocht openen. In oktober bracht hij het album Parade of The Athletes uit met de muziek van de openingsceremonie. Op 28 oktober 2004 werd hij voor de derde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot 's werelds beste dj, een plaats die hij in 2005 heeft moeten afstaan aan de Duitse dj Paul van Dyk. Op 1 april 2005 won Tiësto 3 TMF Awards: 538 Best Single Award, een prijs voor Best Dance en de Lifetime Achievement Award. Op 1 oktober 2005 won Tiësto zijn 4e TMF Award: Beste DJ Internationaal in België.

Op 10 juni 2006 gaf Tiësto een gratis openluchtconcert in het kader van de Volvo Ocean Race op een ponton op de Maas in Rotterdam, dat toen een etappeplaats was. Op 13 oktober 2006 won hij de TMF Award voor Beste DJ in Nederland en gaf tijdens de uitreiking een verrassingsoptreden met de Blue Man Group. Op 14 oktober 2006 won hij de Belgische Totally TMF Award for Outstanding Achievement in Music. Op 22 oktober 2006 trad hij na lange tijd weer in een Nederlandse club (Paradiso) op, tijdens het 'Amsterdam Dance Event'. In de 2006 DJ Poll behaalde hij toch een derde plaats, ondanks zijn oproep om op jonger talent te stemmen.

Vanaf 6 april 2007 presenteerde hij elke vrijdagavond van 22.00 tot 00.00 uur het programma Tiësto's Club Life op Radio 538. Aanvankelijk heette de show Club Nouveau, maar na een juridisch conflict met een Belgische dj die deze naam eerder gebruikte werd de naam veranderd in Tiësto's Club Life. Naast zijn eigen show had hij een item (Tiësto's TOTW) in het wekelijkse danceprogramma Dance Department van de zender. Op 19 mei 2007 gaf Tiësto het kick-offconcert van zijn nieuwe wereldtournee "Elements of Life" in de Ethias Arena in Hasselt voor meer dan 20.000 toeschouwers. Op 2 juni 2007 gaf hij wederom een concert in het GelreDome. Het vermogen van Tiësto werd in 2008 door het blad Quote geschat op 18,4 miljoen euro.

Een optreden tijdens de tournee "Elements of Life".
Tiësto in 2008.

Vanaf 2010 was Tiësto niet meer betrokken bij de succesvolle In Search Of Sunrise-cd's. Hij is verdergegaan met zijn nieuwe platenlabel Musical Freedom. Zijn nieuwe mix-albums zouden onder de naam A New Dawn worden uitgebracht. Op 30 april 2010 maakte DJ Tiësto zijn entree op het koninginnedagpodium op het Museumplein in Amsterdam. Hij trad op als afsluiter van het festival voor een kleine 100.000 man.

Vanaf 4 maart 2011 was Tiësto niet langer te horen op Radio 538, maar presenteerde vanaf 3 april 2011 wel elke zaterdag op 3FM Tiësto's Club Life van 00.00 tot 02.00 uur onder dezelfde naam als bij Radio 538. In 2011 kwam in plaats van A New Dawn een nieuwe serie mixalbums: Club Life Las Vegas. In 2012 kwam het vervolg Club Life Miami uit. Op 20 januari 2012 kreeg DJ Tiësto tijdens de Bredase Cultuurnacht de Oeuvreprijs van Breda.[4] Ook werd hij benoemd tot ereburger van Brabant.

In 2013 verruilde Tiësto Ibiza voor Las Vegas, waar hij een miljoenencontract tekende met Hakkasan, een gloednieuwe club.[5] Tiësto verbond zich voor twintig maanden aan Hakkasan en gaf daar op 3 mei 2013 zijn eerste optreden.[6] Naast Tiësto tekenden ook bekende dj's als Calvin Harris en Hardwell voor meerdere optredens bij Hakkasan. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Forbes verdiende Tiësto in 2012 ongeveer 32 miljoen dollar. Mede hierdoor kwam hij in 2013 binnen in de Quote 500 op nummer 500 met een geschat vermogen van 54 miljoen euro.[7]

Op 19 oktober 2013 won Tiësto de DJ Magazine Legend Award en werd hij nummer 4 in de DJ Magazine Top 100.[8]

Eind 2014 maakte Tiësto in samenwerking met attractiepark Efteling een show voor de attractie Aquanura. Deze show, die op 16 december 2014 in première ging, omvat een dancemix van bekende Eftelingmelodieën en Tiësto-klassiekers en is te zien tijdens speciale dagen in de Efteling, zoals oud en nieuw, in de voorjaarsvakantie en op de negen zaterdagen van het Negen Pleinen Festijn.[9] Begin februari 2015 won DJ Tiësto een Grammy Award voor zijn remix van het nummer All of Me van John Legend.[10]

In maart 2015 kwam er een eind aan zijn programma op 3FM[11] en stapte hij opnieuw over naar Radio 538, waar hij vanaf 2 mei 2015 te horen is met Clublife by Tiësto.[12] In maart 2016 ontving Tiësto de Edison Oeuvreprijs.

Op 11 februari 2024 zou hij als eerste dj optreden tijdens de Super Bowl. Hij zou daar voorafgaand aan de wedstrijd en in de pauzes optreden maar hij moest dit vanwege een noodsituatie in de familie afzeggen. Het optreden werd overgenomen door de Amerikaanse dj Kaskade.[13]

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Tiësto huwde op 21 september 2019.[14] In 2020 kreeg het koppel een dochter en in 2022 een zoon.

Ontwikkeling[bewerken | brontekst bewerken]

Tiësto is als dj van meerdere markten thuis. Zo was hij eind jaren negentig nog een echte trance-dj, sinds begin 21e eeuw begeeft hij zich in de genres trance, house en techno. Tijdens zijn reizen over de wereld, is hij met tal van stijlen in aanraking gekomen. In eerdere jaren trok hij vooral "clubbers" aan, later is zijn publiek ook verder gegroeid doordat ze van hem gehoord hadden via andere media.

Muzikale stijl[bewerken | brontekst bewerken]

De muziek van Tiësto situeerde zich oorspronkelijk in het club-trancegenre en het chill-out-trancegenre. De laatste jaren heeft hij zijn repertoire sterk verbreed door ook techno, minimal, house en electro te gaan draaien.

Enerzijds klinkt hij doorgaans vrolijk, vloeiend en sensueel, anderzijds klinken zijn klanken zeer feestelijk met dramatiek. Daarnaast speelt het vocale aspect een belangrijke rol in zijn werken, vooral zijn samenwerking met Sarah McLachlan en Kirsty Hawkshaw waren succesvol. Ook heeft Tiësto passages uit de klassieke muziek in zijn nummers verwerkt. Zo heeft hij het Adagio for Strings van de componist Samuel Barber bewerkt en voor het nummer Elements of Life bewerkte hij het klassieke muziekstuk Sarabande van de componist Georg Friedrich Händel.

Pseudoniemen[bewerken | brontekst bewerken]

Aliassen[bewerken | brontekst bewerken]

Da Joker, Paradise In Dubs, Roze, Steve Forte Rio, Stray Dog, Tom Ace, TST, Wild Bunch, Allure en VER:WEST.

Onderdeel van[bewerken | brontekst bewerken]

A3, Alibi (met Armin van Buuren), Andante, Clear View, Control Freaks, DJ Limited, DJ Misja, DJ Yves & DJ Maikel, Glycerine, Gouryella (met Ferry Corsten), Hammock Brothers, Hard Target, Jedidja, Kamaya Painters (met Benno de Goeij van Rank 1), Main Men, Major League (met Armin van Buuren), T-Scanner, TB X-Press, Storm & Montana, Two Deejays, Taxigirl (met Jes Brieden), Vimana (met Ferry Corsten), West & Storm

Prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Nederlandse onderscheidingen en prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

Internationale prijzen[bewerken | brontekst bewerken]

  • 2007 - Nominatie van Elements of Life voor Best Electronic/Dance Album bij de 50e editie van de Grammy Awards.
  • 2011 - Door Mixmag uitgeroepen als beste dj aller tijden.
  • 2013 - Legend Award door de stemmers van de DJ Mag top 100.
  • 2014 - Nominatie Grammy Award voor Best Remixed Recording, Non-Classical[17]
  • 2015 - Grammy voor remix 'All Of Me'

Het Britse blad DJ Magazine publiceert elk jaar de lijst met de 100 populairste internationale dj's, gekozen door het publiek. De resultaten van Tiësto in deze lijst:

Jaar 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022
Plaats 24 6 1 1 1 2 3 2 2 2 3 3 2 4 5 5 5 5 6 8 16 15 15

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Albums[bewerken | brontekst bewerken]

Album met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Album Top 100 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
In my memory 2001 03-11-2001 25 39 als DJ Tiësto
Just be 2004 22-05-2004 1(3wk) 62
Parade of the athletes 2004 23-10-2004 4 29
Elements of life 06-04-2007 07-04-2007 1(2wk) 25
In Search of Sunrise 6, Ibiza 07-09-2007 -
Elements of life Remixed 25-04-2008 08-03-2008 61 14
In Search of Sunrise 7, Asia 10-06-2008 -
Kaleidoscope 02-10-2009 10-10-2009 2 42
Magikal journey - The hits collection 1998-2008 14-05-2010 22-05-2010 11 19 Verzamelalbum
Kaleidoscope Remixed 2010 11-09-2010 37 3
A town called paradise 2014 21-06-2014 11 10
The London Sessions 2020 23-05–2020 54 1
Album met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 200 albums Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Just be 2004 29-05-2004 2 48
Parade of the athletes 2004 23-10-2004 18 35
Live at Innercity, Amsterdam-Rai 2005 10-12-2005 57 8 als DJ Tiësto
Elements of life 2007 14-04-2007 3 29
Kaleidoscope 2009 10-10-2009 13 16
Magikal journey - The hits collection 1998-2008 2010 22-05-2010 2 18 Verzamelalbum
Kaleidoscope remixed 2010 18-09-2010 38 2
A town called paradise 2014 28-06-2014 26 12

Singles[bewerken | brontekst bewerken]

Single met eventuele hitnotering(en) in de Nederlandse Top 40 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Flight 643 2001 25-08-2001 8 9 als DJ Tiësto /
Nr. 7 in de Single Top 100
Suburban Train / Urban Train 2001 17-11-2001 34 4 als DJ Tiësto /
Nr. 43 in de Single Top 100
Lethal Industry 2002 30-03-2002 7 12 als DJ Tiësto /
Nr. 6 in de Single Top 100
643 (Love's on Fire) 2002 10-08-2002 tip5 - als DJ Tiësto / met Suzanne Palmer /
Nr. 55 in de Single Top 100
Rain Down on Me (Tiësto remix) 2003 12-07-2003 6 12 met Kane /
Nr. 3 in de Single Top 100
Traffic 2003 27-09-2003 2 21 Nr. 1 in de Single Top 100
Love Comes Again 2004 24-04-2004 3 19 met BT /
Nr. 4 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Just Be 2004 16-10-2004 3 14 met Kirsty Hawkshaw /
Nr. 12 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Adagio for Strings 2004 -
He's a Pirate (Tiësto remix) 2006 15-07-2006 5 17 met Klaus Badelt /
Nr. 5 in de Single Top 100
Dance4Life 2006 26-08-2006 3 22 met Maxi Jazz /
Nr. 4 in de Single Top 100
In the Dark 2007 31-03-2007 2 14 met Christian Burns /
Nr. 4 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Break My Fall 2007 28-07-2007 13 9 met BT /
Nr. 13 in de Single Top 100
Elements of Life (Live from Copenhagen) 2008 22-03-2008 tip4 - Nr. 19 in de Single Top 100
Edward Carnby 2008 29-11-2008 tip2 - presents Alone in the Dark /
Nr. 23 in de Single Top 100
I Will Be Here 2009 01-08-2009 28 7 met Sneaky Sound System /
Nr. 33 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Escape Me 2009 30-10-2009 22 7 met C.C. Sheffield /
Nr. 52 in de Single Top 100
Feel It 2010 30-01-2010 tip10 - met Three 6 Mafia, Sean Kingston & Flo Rida /
Nr. 62 in de Single Top 100
Who Wants to Be Alone 2010 13-03-2010 17 11 met Nelly Furtado /
Nr. 34 in de Single Top 100
Feel It in My Bones 2010 05-06-2010 tip7 - met Tegan & Sara
C'mon (Catch 'em By Surprise) 2011 29-01-2011 5 7 met Diplo & Busta Rhymes /
Nr. 8 in de Single Top 100
Zero 76 2011 26-03-2011 tip2 - met Hardwell /
Nr. 19 in de Single Top 100
We Own the Night 2012 14-04-2012 tip5 - met Wolfgang Gartner & Luciana /
Nr. 80 in de Single Top 100
Take Me 2013 06-07-2013 tip1 - met Kyler England
Get Loose (Tiësto remix) 2013 27-07-2013 24 8 met Showtek & Noisecontrollers /
Nr. 32 in de Single Top 100
Red Lights 2013 11-01-2014 22 19 Nr. 42 in de Single Top 100
Wasted 2014 10-05-2014 9 20 met Matthew Koma /
Nr. 15 in de Single Top 100 / Alarmschijf
Light Years Away 2014 01-11-2014 tip1 - met DBX
Secrets 2015 25-04-2015 26 9 met KSHMR & Vassy /
Nr. 21 in de Single Top 100
The Only Way Is Up 2015 16-05-2015 tip2 - met Martin Garrix /
Nr. 74 in de Single Top 100
L'amour tourjours (Tiësto edit) 2015 27-09-2015 tip2 - met Dzeko, Torres & Delaney Jane
Chemicals 2015 17-10-2015 tip8 - met Don Diablo & Thomas Troelsen
Get Down 2016 09-01-2016 tip17 - met Tony Junior
The Right Song 2016 27-02-2016 35 3 met Oliver Heldens & Natalie La Rose /
Nr. 46 in de Single Top 100
Summer Nights 2016 02-07-2016 23 7 met John Legend /
Nr. 57 in de Single Top 100
Dancing on My Own (Tiësto remix) 2016 29-10-2016 tip12 - met Calum Scott
On My Way 2017 28-01-2017 26 5 met Bright Sparks /
Nr. 64 in de Single Top 100
Harder 2017 24-06-2017 tip11 - met Kshmr & Talay Riley
Carry You Home 2017 04-11-2017 38 2 met Stargate & Aloe Blacc
Boom 2018 03-02-2018 tip2 - met Sevenn & Gucci Mane
Jackie Chan 2018 02-06-2018 2 20 met Dzeko, Preme & Post Malone /
Nr. 7 in de Single Top 100
Ritual 31-05-2019 08-06-2019 5 26 met Jonas Blue & Rita Ora
God Is a Dancer 20-09-2019 21-09-2019 16 16 met Mabel / Alarmschijf
Blue 2019 14-12-2019 tip4 - met Stevie Appleton
Nothing Really Matters 2020 25-04-2020 17 10 met Becky Hill / Alarmschijf
The Business 2020 03-10-2020 1(7wk) 30 Alarmschijf
Don't Be Shy 2021 21-08-2021 16 14 met Karol G
Oohla Oohla 2021 23-10-2021 tip21 - met Lucas & Steve
The Motto 2021 20-11-2021 1(3wk) 27 met Ava Max / Alarmschijf
Hot in It 2022 09-07-2022 12 16 met Charli XCX
10:35 2022 18-11-2022 12 19 met Tate McRae
Lay Low 2022 14-01-2023 4 30*
Single met hitnotering(en) in de Vlaamse Ultratop 50 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
Hoogste
positie
Aantal
weken
Opmerkingen
Lethal Industry 2002 25-05-2002 15 11 als DJ Tiësto
643 (Love's on Fire) 2002 24-08-2002 50 1 als DJ Tiësto / met Suzanne Palmer
Traffic 2003 04-10-2003 3 23
Rain Down on Me (Tiësto remix) 2003 24-01-2004 1(2wk) 20 met Kane
Love Comes Again 2004 24-04-2004 6 12 met BT
Just Be 2004 30-10-2004 8 12 met Kirsty Hawksaw
He's a Pirate (Tiësto remix) 2006 29-07-2006 10 21 met Klaus Badelt
Dance4Life 2006 02-09-2006 5 20 met Maxi Jazz
In the Dark 2007 21-04-2007 27 5 met Christian Burns
Break My Fall 2007 18-08-2007 tip9 - met BT
Who Wants to Be Alone 2010 20-03-2010 39 1 met Nelly Furtado
C'mon (Catch 'em By Surprise) 2011 05-02-2011 39 3 met Diplo & Busta Rhymes
Zero 76 2011 26-03-2011 tip32 - met Hardwell
Maximal Crazy 2011 17-12-2011 tip30 -
We Own the Night 2012 28-04-2012 tip39 - met Wolfgang Gartner & Luciana
Take Me 2013 20-07-2013 tip43 - met Kyler England
Red Lights 2013 18-01-2014 tip32 -
Wasted 2014 17-05-2014 tip10 - met Matthew Koma
Light Years Away 2014 01-11-2014 tip67 - met DBX
Secrets 2015 18-04-2015 tip28 - met KSHMR & Vassy
Chemicals 2015 17-10-2015 tip26 - met Don Diablo & Thomas Troelsen
Wombass 2015 12-12-2015 tip44 - met Oliver Heldens
Get Down 2016 06-02-2016 tip - met Tony Junior
Summer Nights 2016 02-07-2016 tip - met John Legend
Lethal Industry 2016 2016 30-07-2016 tip -
On My Way 2017 18-02-2017 tip - met Bright Sparks
Ten Seconds Before Sunrise 2017 13-05-2017 tip - Moska remix
Carry You Home 2017 21-10-2017 tip - met Stargate & Aloe Blacc
Boom 2018 24-02-2018 tip - met Sevenn & Gucci Mane
Jackie Chan 2018 14-07-2018 13 18 met Dzeko, Preme & Post Malone
Grapevine 2018 10-11-2018 tip -
Halfway There 2019 18-05-2019 tip - met Dzeko en Lena Leon
Ritual 2019 15-06-2019 10 26 met Jonas Blue en Rita Ora
Blue 2019 21-12-2019 tip - met Steve Appleton
Nothing Really Matters 2020 25-04-2020 tip6 - met Becky Hill
5 Seconds Before Sunrise 2020 15-08-2020 tip - als Ver:West
Coffee (Give Me Something) 2020 22-08-2020 tip - met Vintage Future
The Business 2020 03-10-2020 2 32 Platina
Fool's Gold (Tiësto 24 Karat Gold Edition) 2021 22-05-2021 tip - met Sofia Carson
The Motto 2021 11-12-2021 3 33 met Ava Max
Lay Low 2023 18-03-2023 13 19*

Dvd's[bewerken | brontekst bewerken]

Dvd's met eventuele hitnoteringen in de Nederlandse Music Top 30 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
Another day at the office 2003 12-07-2003 2 8
In concert 2003 11-10-2003 1(6wk) 46
In concert - Arnhem, GelreDome 2004 11-12-2004 1(6wk) 31
Copenhagen - Elements of life world tour 2008 08-03-2008 1(6wk) 38
Dvd's met hitnoteringen in de Vlaamse Ultratop muziek-dvd top 10/20 Datum van
verschijnen
Datum van
binnenkomst
 Hoogste 
positie
 Aantal 
weken
 Opmerkingen 
In concert 2004 20-03-2004 1(4wk) 73
Copenhagen - Elements of life world tour 2008 08-03-2008 1(8wk) 28

NPO Radio 2 Top 2000[bewerken | brontekst bewerken]

Nummer(s) met noteringen in de NPO Radio 2 Top 2000 '99 '00 '01 '02 '03 '04 '05 '06 '07 '08 '09 '10 '11 '12 '13 '14 '15 '16 '17 '18 '19 '20 '21 '22 '23
Adagio for Strings - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1989 1521
Silence (Tiësto Remix) - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1773 1679 1630 1642 1832 1687
The Business - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1527 1879 -
Traffic - - - - - - - - - - - - - - - - - 1558 1214 1357 1161 879 905 1253 1176

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Tiësto van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.