Dag Allemaal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dag Allemaal
Genre showbizz- en televisienieuws
Doelgroep(en) iedereen
Frequentie Wekelijks
Oplage 428.434[1] (2010)
Lezersbereik 1.724.000[2] (2009)
Formaat 270 x 208 mm
Eerste editie 19 november 1984
Land(en) Vlag van België België
Regio(s) Vlag Vlaams Gewest Vlaanderen
Vlag Brussels Hoofdstedelijk Gewest Brussel
Taal Nederlands
Hoofdredacteur Ilse Beyers
Uitgeverij(en) Magnet Magazines
Website
Portaal  Portaalicoon   Media

Dag Allemaal is een Vlaams weekblad dat wordt uitgegeven door Magnet Magazines. Algemeen directeur is Koen Clement en hoofdredacteur is Ilse Beyers.

Dag Allemaal heeft een wekelijks bereik van 1,79 miljoen lezers en daarmee is het het grootste weekblad in Vlaanderen. Het blad werd in 19 november 1984 gelanceerd door Guido Van Liefferinge, die er tot 2000 de leiding over had. "Dag Allemaal mag dan wel een populair blad zijn, het drijft op enkele regels: het behoeden van de democratie, het promoten van verdraagzaamheid en gelijkheid, opkomen voor de minderbedeelden, strijden tegen het racisme" (de stichter in de FET van 6 mei 2000).

Dag Allemaal verschijnt elke dinsdag. Het blad behandelt voornamelijk showbizz- en televisienieuws. Ook zit er tegenwoordig een Dag Kids-bijlage in. Dag Kids is een project in samenwerking met Studio 100. Wekelijks verschijnen vier pagina's met spelletjes, verhalen en wedstrijden.

Dag Allemaal is niet alleen in Vlaanderen te koop. Ook in Nederland, Spanje en andere landen waar veel Belgen wonen of op vakantie gaan is Dag Allemaal verkrijgbaar. De prijzen variëren per land.

Kritiek[bewerken]

Uit verschillende hoeken werd al kritiek geuit op de aanpak van Dag Allemaal, waarbij reporters dreigen roddels af te drukken indien de bekende Vlaming in kwestie niet wil meewerken.[3] Dit zou bijvoorbeeld het geval geweest zijn bij de zaak Rik Daems, al werd de klacht die hij indiende tegen het weekblad nadien ongegrond verklaard door de Raad voor de Journalistiek.[4] Hoofdredactrice Ilse Beyers weigerde later mee te werken aan de Panoramareportage 'Zero Privacy', over hoe ver de pers gaat om in het privéleven van politici in te breken, waarin onder andere Rik Daems aan het woord komt.[5] Onder andere Ann Van Elsen en Ilse Van Hoecke weigeren om nog met Dag Allemaal te praten.[6] Later kwam nog aan het licht dat ze een volledig artikel over Danny Fabry verzonnen had. In het artikel werd gezegd dat hij opnieuw vader zou worden, nadat er op een website gepost was dat er gezinsuitbreiding kwam, maar enkele dagen nadat het blad in de winkelrekken kwam, kwam aan het licht dat dit volledig uit de lucht gegrepen was. Het zou om de kat gegaan hebben. In 2013 maakte het blad bekend op de voorpagina dat Luk Wyns grootvader zou worden. Elsie Morais, die jaren een relatie had met zoon Jonas Wyns, had toen al meer dan een jaar een nieuwe relatie met iemand anders waar ze op dat moment zwanger van was. "Dag Allemaal" had het nieuws echter zonder enige verificatie reeds de wereld ingestuurd.

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties