Dark Blood

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Dark Blood
Regie George Sluizer
Hoofdrollen River Phoenix, Judy Davis, Jonathan Pryce
Première 27 september 2012
Genre Drama
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Dark Blood is een Amerikaanse film uit 1993 van de Nederlandse regisseur George Sluizer. Door het plotselinge overlijden van hoofdrolspeler River Phoenix werd de film pas in 2012 afgemaakt.

Achtergrond[bewerken]

Nadat opnames van Dark Blood voor zo'n 80%[1] klaar waren overleed op 31 oktober 1993 River Phoenix aan een overdosis drugs. Na een conflict tussen bank en verzekeringsmaatschappij werden de opnames opgeslagen in een kluis. Nadat er plannen waren had om het materiaal te vernietigen werden de banden 1999 in opdracht van George Sluizer gestolen.[1][2] In oktober 2011 gaf George Sluizer aan het plan te hebben opgevat om de film alsnog af te maken en in 2012 uit te brengen. Een voiceover wordt gebruikt om de ontbrekende stukken aan elkaar te praten.[1] Omdat Sluizer zeer ernstig ziek is, niet de commerciële filmrechten bezit en ook de familie van Phoenix niet wil meewerken was het nog onduidelijk of de film ooit nog in de bioscoop kan worden uitgebracht.[1][3] De film ging in première op 27 september 2012 op het Nederlands Film Festival in Utrecht[2] en Sluizer heeft sindsdien de hoop dat de film ook in de bios kan gaan draaien.[4]

Begin 2013 gaat de film langs de internationale filmfestivals van onder meer Berlijn[5] en Miami[6] en vele andere plaatsen.[7]

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Een yuppenstel uit Hollywood, Buffy (Judy Davis) en Harry (Jonathan Pryce), rijden Arizona in voor een romantisch weekendje weg. Hun Bentley krijgt autopech en hoewel die in eerste instantie nog provisorisch gerepareerd wordt stranden ze later midden in de woestijn.

Boy (River Phoenix) is een jonge weduwnaar die als een kluizenaar in Arizona op een nucleaire testbasis leeft en aldaar wacht op het einde van de wereld. Boy biedt het stel een slaapplaats aan voor de nacht, maar door complicaties duurt het langer dan gepland.

Als Boy vervolgens intieme gevoelens ontwikkelt voor Buffy ontstaan er spanningen tussen het drietal. Deze spanningen verergeren als Boy zich steeds agressiever gaat opstellen en verhindert dat Buffy en Harry terug naar de stad reizen.

Cast[bewerken]

Acteur Personage
Phoenix, River River Phoenix Boy
Pryce, Jonathan Jonathan Pryce Harry Fisher
Davis, Judy Judy Davis Buffy

Externe links[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties