David Hearn

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
David Hearn
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Canada Canada
Geboorteplaats Brampton (Ontario)
Geboortedatum 17 juni 1979
Woonplaats Brantford
Carrière
Sport Golf
Profdebuut 2001
Laatst bijgewerkt op: 8 aug 2013
Portaal  Portaalicoon   Golf

David Hearn is een Canadese golfprofessional die op de Amerikaanse PGA Tour speelt.

Hearn studeerde aan de University of Wyoming waar hij college golf speelde. He maakte deel uit van het Canedese team dat in 2001 de Four Nations Cup won. Als amateur was hij lid van de Brantford Golf & Country Club.

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Hearn werd eind 2001 professional. In 2002 speelde hij op de Canadese Tour waar hij Rookie of the Year werd. Hij speelde daarna op de Nationwide Tour en de Canadese Tour en won in 2004 twee toernooien.

In 2005 en 2008 speelde hij twee dagen van het US Open, maar in 2013 speelde hij vier rondes en eindigde hij op de T21ste plaats. In juni 2013 kwamen Hearn en Zach Johnson in de John Deere Classic in de play-off die op de 5de extra hole met een par gewonnen werd door Jordan Spieth. Hij klom op tot de 132ste plaats van de wereldranglijst.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Canadese Tour
  • 2004: Times Colonist Open
Nationwide Tour
  • 2004: Alberta Classic (-15)