David Van Ooteghem

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
David Van Ooteghem
David Van Ooteghem
Volledige naam David Jozef Petrus Raymond Van Ooteghem
Geboren 4 augustus 1975
Land Vlag van België België
Beroep Radio-dj
Jaren actief 1999-heden
Portaal  Portaalicoon   Media

David Van Ooteghem (Knokke-Heist, 4 augustus 1975) is een Belgisch radiopresentator op Radio 2 en trailerstem van televisiezender Eén.

Van Ooteghem heeft Taal- en Letterkunde gestudeerd aan de Leuvense universiteit en daarna ook nog Media- en Informatiekunde.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Hij begon als omroeper bij de regionale zender Maldegem. Vervolgens ging hij werken bij Topradio TRL in Lembeke waar hij twee jaar een hitparade presenteerde.

Na zijn studies kon hij meteen aan de slag bij Radio 2 waar hij Middag- en Avondpost presenteerde en ook Radio 2x2. Later presenteerde hij 4 jaar lang De Vliegende Vlaming op de nationale Radio 2 en ook Zomerhit, het muziekfeest aan zee met Anja Daems. Daarna verhuisde hij naar radio Donna, waar hij tussen 9 en 12 het programma presenteerde dat ook op Eén werd uitgezonden. David stond bij Donna bekend om zijn 'telefoonterreur', omdat hij dagelijks mensen beet nam via de telefoon. Telefoonterreur kreeg in 2006 de trofee van Radio-item van het jaar. Vanaf 12 november 2007 had David zijn eigen ochtendshow op Donna: David in de ochtend. Daarmee trok hij de vernieuwing van de zender op gang die in januari 2008 werd uitgebouwd.

David kwam ook in de belangstelling met de langste uitzending ter wereld onder water. En met zijn uitzending vanop de hoogste bouwwerf van het land.

Met het verdwijnen van Donna, verdween ook David in de Ochtend. David Van Ooteghem ging terug aan de slag bij Radio 2, waar hij eerst vaste vervanger werd bij verschillende programma's. Eind december 2009 werd hij een van de presentatoren van de eindejaarslijst van radio 2: 1000 Klassiekers. Later kreeg hij weer eigen programma's zoals Naast de kwestie en Bestemming Onbekend. Tijdens de zomers van 2010 en 2011 presenteerde hij iedere werkdag het programma Avondpost Zomer tussen 16 en 18 uur. Nadien werd hij op vrijdagavond de gastheer van Het muziekcafé, te beluisteren tussen 18 en 20 uur.

Sinds eind februari 2015 is hij de presentator van het avondspitsprogramma Spits met David, dat op weekdagen tussen 16 en 18 uur wordt uitgezonden.[1] Op nieuwjaarsdag presenteert hij De Gouden Micro, een programma met de beste bloopers/radiofragmenten van het afgelopen jaar.

Zie de categorie David Van Ooteghem van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.