Davina Windsor

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
20-01-2015

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst.

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Davina Elizabeth Alice Benedikte Lewis (geboren Windsor) (Londen, 19 november 1977) is de oudste dochter van Richard Windsor en Birgitte van Deurs.

Ze werd geboren als Lady Davina Windsor in het St. Mary's Hospital, Paddington. Ze heeft op de Kensington Preparatory School in Notting Hill gezeten, gevolgd door de St. George's School in Ascot, Berkshire. Ze is afgestudeerd aan de Universiteit van West-Engeland. Ze heeft nog een oudere broer, Alexander, en een jongere zus Rose

Davina trouwde op 21 juli 2004 met Gary Lewis (Gisborne, Nieuw-Zeeland, 15 augustus 1970), een Nieuw-Zeelander en een neef van de schrijver Witi Ihimaera. Ze trouwde in een kapel in Kensington Palace, waar Davina toen ze nog klein was gewoond had.

Gary werkt in de bouw en is een surfer. Hij heeft een zoon, Ari (1993) uit een eerdere relatie. Hij is de eerste Maori die lid is van de Britse Koninklijke familie.

Gary en Davina kende elkaar al vier jaar, ze hadden elkaar ontmoet toen ze op vakantie waren in Bali. Davina was toen net klaar met haar studie aan de Universiteit van West-Engeland. Behalve de ouders van Davina waren er verder geen leden van de koninklijke familie aanwezig op hun huwelijk.

Davina's oma, Prinses Alice, was ook niet aanwezig op het huwelijk door haar leeftijd, maar bezocht het net getrouwde paar kort na de bruiloft.

In juni 2010 werd het eerste kind van het paar geboren, een dochter. Een tweede kind, een zoon, volgde in 2012

Davina heeft nu de titel Lady Davina Lewis. Ze is de 22ste in de lijn van de Britse Troonopvolging.