DeKunstAcademie Knokke-Heist

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

deKunstAcademie Knokke-Heist is een gemeentelijke academie voor beeldende kunst voor de Belgische regio Knokke-Heist.

DeKunstacademie Knokke-Heist logo inkom

Locatie[bewerken | brontekst bewerken]

Het hoofdgebouw van deKunstAcademie is een negentiende-eeuws gebouw gelegen aan de Sebastiaan Nachtegaele straat 8-10, voorheen het "Grand Hôtel de la Couronne", met ingang aan de Van Steenestraat 9, vlak tegenover het hoofdkantoor van de Politiezone Damme - Knokke-Heist.

DeKunstAcademie Knokke-Heist gebouw

Daarnaast zijn er meerdere vestigingsplaatsen in de fusiegemeente Knokke-Heist:

Opleidingen[bewerken | brontekst bewerken]

Het lesaanbod (zowel overdag als 's avonds) ressorteert onder het Deeltijds Kunstonderwijs en omvat opleidingen op het gebied van:

Modellen[bewerken | brontekst bewerken]

De academie maakt voor de lessen schilderkunst en tekenkunst gebruik van levende naaktmodellen. Met specifieke belichting worden accenten van schaduw en licht gelegd op het liggende of staande model. Tevens experimenteert men met halfdoorschijnende stoffen, om het model gedrapeerd, om de studenten een maximum aan technieken aan te leren.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De academie is opgericht als een bijafdeling van het conservatorium van Brugge in de jaren zeventig en wordt in 1977 omgevormd tot een onafhankelijke Muziekschool. In 1983 volgt de bevordering tot Muziekacademie. Vanaf 1988 is de volledige naam "Academie voor Muziek en Woord Knokke-Heist".

Docenten[bewerken | brontekst bewerken]

Hans Vermeersch (dirigent), violist, componist doceert viool, Wendy Vandermaes (Vlaams tekenkunstenares) doceert tekenkunst, Inge D'Hulster (Vlaams schilderkunstenares) doceert schilderkunst.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]