De Blauwe Zoom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De Blauwe Zoom
Wijk van Hardinxveld-Giessendam
Kerngegevens
Provincie Zuid-Holland
Gemeente Hardinxveld-Giessendam
Coördinaten 51°49'37,2"NB, 4°48'41,4"OL
Inwoners
(2008)
ca. 150
Overig
Postcode(s) 3371

De Blauwe Zoom is een wijk aan de westzijde van de gemeente Hardinxveld-Giessendam in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. De wijk bestaat uit ongeveer 650 koop- en huurwoningen, een sporthal, een bedrijventerrein en een station.

Ligging[bewerken | brontekst bewerken]

Nieuwbouwwijk "De Blauwe Zoom" ligt in het westelijke gedeelte van de gemeente Hardinxveld-Giessendam en wordt omsloten in het noorden door de Schapendrift met hieraan parallel de MerwedeLingelijn en ten zuiden het gebied Buitendams. Ten oosten bevindt zich de Westwijk met op de grens de scholenstrook. Aan de andere kant wordt de wijk begrensd door de Zwijnskade, tevens de gemeentegrens met Sliedrecht.

Naamgeving[bewerken | brontekst bewerken]

In de projectfase stond de nog te realiseren nieuwbouwwijk bekend als Giessendam-West III (West 3). De huidige naamgeving is de winnende inzending van een wedstrijd, die door de gemeente is uitgeschreven. Bedenker van "De Blauwe Zoom" is Martijn Koutstaal. De naam "De Blauwe Zoom" heeft betrekking op het waterrijke karakter van de nieuwbouwwijk. Tevens verwijst de naam naar de situering van de wijk aan de westzijde (zoom) van Hardinxveld-Giessendam. "De Blauwe Zoom" is gekozen uit 58 inzendingen.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

  • De Blauwe Zoom, informatieportal over De Blauwe Zoom, voor en door (toekomstig) bewoners.
  • De Blauwe Zoom, website van de initiatiefnemers van De Blauwe Zoom