De Sims 3: Na Middernacht

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De Sims 3: Na Middernacht
(Afbeelding op en.wikipedia.org)
Ontwikkelaar The Sims Studio
Uitgever Electronic Arts
Uitgebracht Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten:
26 oktober 2010
Vlag van Europa Europese Unie:
28 oktober 2010
Genre Levenssimulatie, strategie
Spelmodus Singleplayer
Leeftijdsklasse PEGI: 12+
Platform Windows, OS X
Systeemeisen
Zie: Systeemvereisten
Navigatie
Uitbreiding van De Sims 3
Voorloper De Sims 3: Supersnelle Accessoires
Vervolg De Sims 3: Buitenleven Accessoires
https://web.archive.org/web/20140718121704/http://www.thesims.com/nl_NL/store/expansion-packs/the-sims-3-late-night-expansion-pack
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

De Sims 3: Na Middernacht (Engels: The Sims 3: Late Night) is het derde uitbreidingspakket van De Sims 3, dat op 21 juli 2010 officieel door EA werd aangekondigd. Het spel is op 28 oktober 2010 verschenen voor pc en Mac.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

De gameplay van De Sims 3: Na Middernacht is gericht op uitgaan in discotheken, cafés, lounges en dergelijke uitgaansgelegenheden. Het pakket voegt onder andere liften, jacuzzi's en stijlvolle kleding voor het uitgaan toe. Sims hebben vanaf nu ook de mogelijkheid om te wonen in een appartement.

Het pakket bevat onderdelen van de eerdere uitbreidingspakketten: The Sims: Hot Date, The Sims: Party en De Sims 2: Nachtleven.

Beroemdheid[bewerken | brontekst bewerken]

Als de speler de populariteit en beroemdheid van een Sim in het spel hoog houdt, kan die in meer lounges binnengaan. Om bekend te worden moet een Sim met andere beroemde Sims omgaan. Wanneer Sims beroemd zijn worden ze echter soms achtervolgd door paparazzi.

Vaardigheden[bewerken | brontekst bewerken]

Sims kunnen aan een nieuwe vaardigheid werken: mixologie. Hiermee is het mogelijk gemoedstoestanddrankjes en andere populaire drankjes te maken en een centje bij te verdienen in de clubs achter de bar. Andere nieuwe vaardigheden zijn de basvaardigheid, de pianovaardigheid en de drumvaardigheid. Als je Sims op een van de vier instrumenten (de gitaarvaardigheid uit het basisspel hoort hier ook bij) een of meerdere vaardigheidspunten heeft, kan die samen met andere Sims een band vormen en optreden.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

De nieuwe carrière bevat twee vertakkingen:

  • Filmen
    • Acteur
    • Regisseur

Bij een tiener kan deze carrière opgestart worden als parttime filmen. Het gaat dan om een parttimebaan. Wanneer de tiener volwassen wordt, kan deze eventueel overstappen naar de carrière filmen.

Vampier[bewerken | brontekst bewerken]

De Sims hebben nu ook, net als in De Sims 2: Nachtleven, de mogelijkheid een vampier te worden, wat het voordeel biedt dat ze vaardigheden sneller leren en sneller rennen, maar het nadeel heeft dat ze nu uit de zon moeten blijven. Ze kunnen ook de gedachten lezen van andere Sims. Op deze manier komen ze te weten wat voor baan ze hebben, of ze een partner hebben, enzovoort.

In het wetenschapslab kan een drankje gekocht worden dat vampiers terug in een Sim verandert.

Bridgeport[bewerken | brontekst bewerken]

Het uitbreidingspakket voegt de nieuwe stad Bridgeport toe aan het spel. In Bridgeport zijn een aantal appartementen gebouwd.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]