De Verdwijning van Wagen 27

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
De Club van Sinterklaas
& De Verdwijning van Wagen 27
Genre jeugd / drama / avontuur
Speelduur per afl. ca. 10 min per aflevering
Hoofdrollen Bram van der Vlugt
Beryl van Praag
Sharon Wins
Finn Poncin
Wim Schluter
Harold Verwoert e.a.
Regie Armando de Boer
Liesbeth Roelofs
Scenario Gerda van de Brug
Maria Westerbos
Land van oorsprong Nederland
Taal Nederlands
Productie
Producent Palm Plus Producties
Uitzendingen
Start 1 november 2002
Einde 3 december 2002
Afleveringen 25 afleveringen
Netwerk of omroep Fox Kids
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

De Club van Sinterklaas & De Verdwijning van Wagen 27 is het derde seizoen van De Club van Sinterklaas. Dit seizoen bestond uit 25 afleveringen, die werden uitgezonden tussen 1 november en 3 december 2002. Het volledige seizoen werd herhaald op 4 en 5 december. Is het vervolg op De Nieuwe Club van Sinterklaas, en gevolgd door De Club van Sinterklaas & Het Blafpoeder.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Testpiet loopt achter op schema bij het testen van het speelgoed. Ze vraagt aan Surprisepiet, een nieuwe Piet, of ze met hem kan meerijden om het laatste beetje speelgoed onderweg te testen. Hij vindt het meer dan goed, en na een klein belletje met Hoofdpiet zijn ze gereed om te gaan. Onderweg naar Nederland wordt hun wagen echter gekaapt door de schurk Meneer de Directeur, en hij ontvoert de twee Pieten. Door middel van de ontvoering wil hij Sinterklaas overtuigen om zijn vierkante jeu-de-boulesballen op de markt te brengen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Liedjes[bewerken | brontekst bewerken]

De titelsong is net als in eerdere seizoenen verwerkt als muziekclip in de serie. Opnieuw bestaat het filmpje uit Coole Piet en een groep Pietendanseressen, op een zeiltjalk, welke in de serie gebruikt werd om de Pieten van de Club van Sinterklaas te vervoeren naar Nederland. Het originele Club-liedje Dit Ga Toch Je Niet Menen (een lange versie van de titelsong) werd gezongen door Harold Verwoert (als Coole Piet). De titelsong is uitgebracht op cd-albums Fox Kids Sint Hits (2002) en Jetix Sint Hits (2005).

Titelsong[bewerken | brontekst bewerken]

Dit ga je toch niet menen
Single van:
Coole Piet
Van het album:
Fox Kids Sint Hits 2002
Uitgebracht najaar 2002
Soort drager cd-album
Genre Pop/Dance/Kindermuziek
Duur 3:03
Label Sony BMG
Coole Piet
De nieuwe club van Sinterklaas
(2001)
  Dit ga je toch niet menen
(2002)
  Blafpoeder
(2003)
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Dit ga je toch niet menen is een liedje uit 2002 van Coole Piet, een personage uit de Fox Kids-serie De Club van Sinterklaas, vertolkt door Harold Verwoert.

In het liedje dat tevens de beginmelodie is van het derde seizoen getiteld De Club van Sinterklaas & De Verdwijning van Wagen 27 van de televisieserie De Club van Sinterklaas, wordt de verhaallijn van de huidige reeks beschreven. In het eerste couplet wordt het gewoonlijke verhaal van Sinterklaas beschreven: ben je dit jaar weer zoet geweest, dan is de Sint weer vrijgevig van geest. Dit zoete verhaaltje wordt vervolgens onderbroken door het refrein waarin wordt verteld dat twee Pieten ontvoerd zijn wanneer een boef pakjeswagen 27 gekaapt heeft. Hij zet de Pieten onder druk met eisen waarmee ze de ontvoerde Pieten mogelijk weer terug kunnen krijgen.

Muzikaal gezien is het een vrolijk melodietje. De brug bestaat heel simpel uit het meerdere malen herhalen van het zinnetje we moeten 'm pakken pakken, om vervolgens het refrein hierna nog twee keer in te zetten met een andere tekst. Concluderend: we hebben de boef te pakken, nu zitten we gebakken. In de videoclip is te zien hoe Coole Piet op een zeiltjalk het verhaal zingend verteld terwijl hij samen met de danspieten dansbewegingen uitvoert.

Was in het jaar 2002 deel van het gelijknamige televisieseizoen en werd buiten de aflevering(en) uitgezonden op kinderzender Fox Kids tijdens reclameblokken. Voor de leader is het liedje verkort naar dertig seconden (beperkt tot eenmaal refrein).