De leukste eeuw

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De leukste eeuw was een humoristisch archiefprogramma van productiehuis Telesaurus dat in het najaar van 1999 voor het eerst op TV1 (nu Eén) te zien was. Het programma putte uit het archief van de Vlaamse openbare televisieomroep en verzamelde er de meest komische fragmenten uit.

De leukste eeuw[bewerken | brontekst bewerken]

Aanvankelijk werd het programma gepresenteerd door Warre Borgmans. Het werd eind 1999 uitgezonden met de bedoeling terug te blikken op de voorbije halve eeuw aan televisiefragmenten van de VRT. Na acht afleveringen nam Bart Peeters de presentatie over en hield dit 50 afleveringen vol. Het succes van de uitzendingen zorgde ervoor dat er een spin-off kwam.

De leukste eeuw van...[bewerken | brontekst bewerken]

De leukste eeuw van... liep van maart 2002 tot maart 2003. In deze spin-off liet Bart Peeters wekelijks twee bekende gasten beelden kiezen uit hun eigen carrière en hun persoonlijke favorieten. Er werden 32 afleveringen uitgezonden.

De volledige lijst van bekende gastenduo's die eraan meededen:

Lijst van de gasten[bewerken | brontekst bewerken]

Het beste van het leukste van...[bewerken | brontekst bewerken]

Later compileerde de VRT uit alle uitzendingen van De leukste eeuw 18 compilatieafleveringen die tijdens de zomer konden worden uitgezonden.