Death Sentence

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Death Sentence
(Filmposter op en.wikipedia.org)
Regie James Wan
Scenario Ian Jeffers
na Brian Garfield
Hoofdrollen Kevin Bacon
Garrett Hedlund
Kelly Preston
Muziek Charlie Clouser
Distributie 20th Century Fox
Première 18 oktober 2007
Genre Drama, Actie
Speelduur 110 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Death Sentence is een wraakfilm uit 2007 onder regie van James Wan. Het verhaal is gebaseerd op dat uit het gelijknamige boek van Brian Garfield.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Nick Hume (Kevin Bacon) is een keurige verzekeringsagent met een doorsnee gezin. Zijn wereld stort in wanneer hij ziet hoe zijn oudste zoon Brendan (Stuart Lafferty) wordt vermoord door een stel bendeleden, bij wijze van ontgroening van hun nieuwste lid Joe Darley (Matt O'Leary). Nick blijft gebroken achter, maar in de rechtszaal slaat zijn verdriet om in woede als blijkt dat de bendeleden er vanaf gaan komen met een paar jaar cel. Tot verbazing van zijn vrouw Helen (Kelly Preston) zorgt Nick er vervolgens voor dat de daders helemaal de cel niet in hoeven.

Nick blijkt dit te hebben gedaan door het recht in eigen hand te nemen. Hij zoekt Joe thuis op en steekt hem uit wraak dood. Joe was niettemin de jongere broer van bendeleider Billy (Garrett Hedlund). Zodra die erachter komt dat het Nick was die zijn broertje heeft vermoord, gaat hij met zijn bende op jacht naar Nick én zijn familieleden.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]