Deephouse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Deep House)
Ga naar: navigatie, zoeken
Vraagteken
Er wordt getwijfeld aan de juistheid van een of meer onderdelen van dit artikel.
Raadpleeg de bijbehorende overlegpagina voor meer informatie, en pas na controle desgewenst het artikel aan.
Opgegeven reden: Dit artikel wordt met geen enkele bron ondersteund.
Dit sjabloon is geplaatst op 27 februari 2014.
Vraagteken

Deephouse is een substroming uit de housemuziek, die zijn oorsprong vindt in Chicago. Frankie Knuckles wordt in het algemeen gezien als de grondlegger van deephouse. De muziek heeft ondanks zijn oorsprong toch meer weg van de garage uit New York.

Normaal gesproken heeft deephouse een langzamer tempo (120-126 bpm) dan de meeste andere housemuziek en er zijn dan ook vele jazz- of soulmuzieksamples in terug te vinden. Ook worden veel kenmerken uit de gospelmuziek gebruikt, bijvoorbeeld in de zangpartijen.

De structuur van deephouse is vaak ook minimalistischer dan die van andere soorten housemuziek, met een simpeler gebruik van de drummachine. Er wordt dan ook veel door de dj zelf bepaald, door het gebruik van filters om bijvoorbeeld de basdrum er voor een paar maten uit te halen.

Artiesten, dj's en platenlabels[bewerken]

Record labels van het genre Anjunadeep, Naked Music, Om Records en Peacefrog Records. Voorbeelden van deep house albums van artiesten die bekend zijn door andere genres zoals The Martyr Mantras (1990) en Modernism: A New Decade (1998) van The Style Council.