Delta Lloyd

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Samenvoegen naar Iemand vindt dat de inhoud van dit artikel ingevoegd zou moeten worden in Delta Lloyd N.V., of dat er een duidelijkere afbakening tussen beide artikelen dient te worden gemaakt. Als de tekst wordt ingevoegd, dient dit artikel een redirect te worden (hier melden).
Zie het artikel Voor het moederbedrijf, zie Delta Lloyd N.V..
Delta Lloyd
Een kantoor van Delta Lloyd in Amsterdam
Een kantoor van Delta Lloyd in Amsterdam
Onderdeel van Delta Lloyd Groep
Oprichting 1807 (voorloper)
1969 (fusie)
Producten Financiële dienstverlening
Verzekeringen
Website deltalloyd.nl
Portaal  Portaalicoon   Economie

Delta Lloyd is een Nederlandse verzekeringsmaatschappij, onderdeel van Delta Lloyd Groep, een concern in de financiële dienstverlening. Het assortiment van Delta Lloyd Groep varieert van spaarproducten tot complexe verzekeringsproducten en financiële planning.

Delta Lloyd is gevestigd in Amsterdam (zakelijke verzekeringen), Arnhem (particuliere verzekeringen) en Den Haag (zorgverzekeringen).

OHRA Levensverzekeringen is een handelsnaam van Delta Lloyd Levensverzekeringen N.V.

Geschiedenis[bewerken]

De voorloper van Delta Lloyd, de Hollandsche Sociëteit van Levensverzekeringen, is opgericht in 1807. In 1967 ging de Hollandsche Sociëteit van Levensverzekeringen samenwerken met de Amsterdamsche Maatschappij van Levensverzekeringen onder de naam Delta. In 1969 fuseerde Delta met Nedlloyd (officiële naam "Nederlandsche Lloyd"), niet te verwarren met Nedlloyd, tot Delta Lloyd.

In 1999 fuseerde Delta Lloyd met Nuts Ohra.

Het concern heet sinds 2002 de Delta Lloyd Groep.

Ingrijpen door De Nederlandsche Bank december 2014[bewerken]

De verzekeraar bracht 22 december 2014 zelf naar buiten dat Emiel Roozen, CFO uiterlijk per 1-1-2016 moet vertrekken op last van De Nederlandsche Bank. Verder legde de toezichthouder een boete op voor een totaal bedrag van 22,8 miljoen euro (boete: 1,2 miljoen, verhoogd met het bedrag dat de verzekeraar aan voordeel heeft behaald door het besluit: 21,6 miljoen euro) vanwege ten onrechte verkregen handelsvoordeel door middel van voorkennis over het UFR-besluit. Delta Lloyd vindt de maatregel “disproportioneel” en stapt naar de rechter.[1][2] Op 30 januari 2015 oordeelde de rechter dat het besluit hangende de procedure geheim dient te blijven.[3] Pieter Lakeman nam het voor de verzekeringsmaatschappij op.[4]

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties