Dennis Alberts

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dennis Alberts
Personage uit Goede tijden, slechte tijden
Dennis Alberts
Debuut 21 mei 2002
Laatst gezien 6 februari 2009
Speelduur 2002–2009
Reden vertrek Keerde na de begrafenis van Anita Dendermonde terug naar Japan.
Gespeeld door Koert-Jan de Bruijn
Afleveringen 2322–2885 • 2943-3674 • 3759–3765
Persoonsinformatie
Volledige naam Dennis Alberts
Alias Arnoud Alberts
Dennis Tuinman
Geslacht man
Geboren 6 augustus 1972
Geboorteland Vlag van Nederland Nederland
Nationaliteit Nederlands
Beroep monteur
medewerker De Koning
eigenaar De Koning
conciërge "Lorentz college"
Familie
Ouders Robert Alberts
Laura Selmhorst
Broers Arnie Alberts (wettelijk)
Sil Selmhorst
Milan Alberts
Zussen Lotje Alberts
Daantje Mus
Huwelijk Petra Wessels (2000–2002)
Laura Selmhorst (2003–2004)
Anita Dendermonde (2007–2008)
Kinderen Noud Alberts
Familie Jef Alberts (oom)
Remco Terhorst (neef)
John Alberts (neef)
Dian Alberts (nicht)
Jonas Alberts (neef)

Dennis Alberts is een personage uit de Nederlandse soapserie Goede tijden, slechte tijden.

Casting[bewerken | brontekst bewerken]

Voor de rol van Laura werd na tijden in 2002 weer een nieuwe liefdesverhaal geschreven. Het zou moeten gaan om een jongeman van midden 20, iemand die haar zoon had kunnen zijn. Na vele audities werd model Koert-Jan de Bruijn gecast als Dennis. De Bruijn was een jaar eerde gecast in de soap Goudkust voor een vaste rol, maar werd diezelfde maand nog stopgezet. Hoewel de rol in eerste instantie bedoeld was al een grote gastrol voor enkele maanden, werd hij door de aankomende leegloop wel geïntroduceerd als vaste castlid. Door de groei van De Bruijn werd de rol van Dennis steeds uitgebreider. In 2004 verlaat De Bruijn tijdelijk de set voor zijn rol in de musical De Jantjes. Begin 2005 keert De Bruijn weer terug, maar zijn rol werd vanaf dat moment helemaal veranderd waarbij bleek dat zijn personage als baby is verwisseld met dat van Arnie Alberts. De ommekeer van het personage van Dennis, was vooral omdat het personage uitgespeeld was om wie hij was. Echter door de populariteit en het spel van De Bruijn, wilden de producenten nog geen afscheid van hem nemen. Op 2 oktober 2008 verlaat De Bruijn de serie, om zich meer te gaan richten op presentatie. De Bruijn maakt tussen 29 januari en 6 februari 2009 nog een korte comeback om afscheid te nemen van zijn stervende ex-vrouw Anita.

Verhaallijn[bewerken | brontekst bewerken]

Dennis arriveerde als monteur in Meerdijk. Hij kreeg een relatie met Laura Selmhorst, met wie hij later trouwde. Laura baarde een zoon, Sil, maar Dennis verliet haar toen het kind van Robert Alberts bleek te zijn. Dennis verloor zijn geheugen nadat hij in een coma geraakt was. Hij besloot zijn vader op te zoeken, waardoor Laura ontdekte dat Guus Roberts en Laura's zoon Arnie na de geboorte had verwisseld: Dennis bleek haar zoon te zijn. In 2006[noten 1] kreeg Dennis opnieuw een grote schok te verduren toen bleek dat hij een 16-jarige zoon had. In november 2007 trouwde hij met Anita Dendermonde, vlak nadat zij er bijna met Rik de Jong vandoor was gegaan.

Het huwelijk was van het begin af aan echter geen overweldigend succes, mede doordat Anita's verleden met Rik een grote rol bleef spelen (deels vanwege hun dochter Rikki). Uiteindelijk trok Rik zich terug, maar Dennis bleef jaloers en zag vaak spookbeelden. Hij was continu bang dat Anita vreemd zou gaan en de twee hadden ook vaak ruzie om Rik (al wist hij daar niets van): hij beschuldigde haar ervan nog steeds van Rik te houden en zich niet van hem los te kunnen maken, en zij beschuldigde hem ervan dat hij dingen zag die er niet waren. Net nadat Dennis hiervoor in therapie was gegaan, biechtte Anita hem op nog steeds van Rik te houden en ook nog te veel om op dezelfde manier van hem te kunnen houden. Dit was een enorme klap in Dennis' gezicht, omdat hij het blijkbaar al die tijd wel degelijk bij het rechte eind had gehad. De twee zijn gescheiden.

Zijn ex-vrouw Anita Dendermonde raakte vlak na haar scheiding in verwachting van Rik de Jong en vlak daarna vroeg Rik haar ten huwelijk, wat Dennis Alberts tijdens een dronken bui opving. Hij gooide hen vervolgens in een woedeaanval van het balkon, waarna Anita en Rik gewond raakten en Anita haar baby verloor.

Dennis vertrok in oktober 2008 naar Japan om in de buurt van zijn vader Robert Alberts te gaan wonen, die in de zomer van 2008 al voorgoed naar Tokio vertrokken was. Toen Anita begin 2009 overleed, kwam Dennis hiervoor tijdelijk naar Nederland terug.

Familiebetrekkingen[bewerken | brontekst bewerken]

Kinderen[bewerken | brontekst bewerken]