Dieptrekken

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Driedelige plooihouder bij grote Schuler Dieptrekpers

Dieptrekken is een vormgevingstechniek waarbij metaalplaat onder (hydro)mechanische druk wordt omgezet in een 3D-schaal. Het is een manier om metaal naadvrij te vormen. Deze techniek is bruikbaar voor allerhande soorten metaal en geschikt voor veel verschillende soorten vormen.

Materialen[bewerken]

Veel gebruikte materialen zijn:

Proces[bewerken]

Producten worden in één of meer trekken exact in hun juiste maatvoering gebracht. Bij conventioneel dieptrekken wordt eerst het uitgangsmateriaal, de rondel of platine, op de blikhouder geplaatst. Vervolgens gaat de pers naar beneden, hierdoor wordt de platine tussen de trekrand en de blikhouder ingeklemd. De trekrand gaat nog verder naar beneden, hierdoor wordt de platine over de nippel getrokken.

Een gerobotiseerd aan -en afvoertraject zorgt ervoor dat het eindproduct zonder menselijke tussenkomst van begin tot eind wordt vervaardigd. Aanvoer van uitgangsmateriaal, handling (zoals bijvoorbeeld omdraaien bij het doorleggen naar een tweede bewerkingsstap) en afvoer van gereed (half)fabrikaat / afgesneden restmateriaal kan gebeuren met aan de dieptrekpers hangende robots.

Robots aan 1500 tons dieptrekpers

Voordelen zijn lage kosten en een doorlopende productie waarbij het werken met een robot garant staat voor een hoge graad van nauwkeurigheid en minder uitval. Moderne besturingstechniek zorgt voor zeer korte insteltijden, waardoor men met deze techniek zeer eenvoudig kan omschakelen naar een ander product.

Het uiteindelijke product is gevormd, enkele voorbeelden:

Enkele begrippen[bewerken]

  • Anisotropie: het materiaal heeft niet in elke richting dezelfde vervormingseigenschappen.
  • Versteviging: hoeveel het materiaal plaatselijk sterker wordt wanneer de spanning boven de vloeigrens uitkomt.
  • Remribben: een te trage instroom kan leiden tot materiaalbreuk; te veel instroom kan leiden tot rimpelvorming in het eindproduct. Om de materiaalvloei op bepaalde plaatsen af te remmen en op andere plaatsen ongeremd te laten, worden rond de matrijs ribben geplaatst.
  • De matrijs: hierin komt de vorming van het product tot stand. De matrijs heeft een grote invloed op het dieptrekproces. De matrijs kan afhankelijk van de vormgeving van een onderdeel afbrokkelen of scheuren.

Het oppervlak van de matrijs is erg belangrijk. Het matrijs- en plaatmateriaal moeten kunnen samengaan, om te voorkomen dat het plaatmateriaal bij het dieptrekken aanlast aan de matrijs. Vroegtijdige slijtage van de matrijs kan voorkomen worden door het aanbrengen van de juiste slijtvaste laag. Of te smeren met smeermiddelen.