Digicel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Digicel
Eigendom Denis O'Brien
Oprichting 19 april 2001
Hoofdkantoor Kingston, Jamaica
Werknemers 5.500
Producten Mobiele telefonie
Website http://www.digicelgroup.com
Portaal  Portaalicoon   Economie

Digicel is een aanbieder van mobiele telefonie voor gebieden uit de Caraïben, Centraal-Amerika en Oceanië. Het bedrijf is in handen van de Ier Denis O'Brien, is opgenomen in Bermuda, en is gevestigd in Jamaica. Het biedt mobiele diensten in 26 landen en regio's in heel het Caribisch gebied en Centraal-Amerika met meer dan elf miljoen draadloze gebruikers.

Geschiedenis[bewerken]

Digicel, opgericht in april 2001 in Jamaica groeide tot 100.000 klanten in ongeveer 100 dagen. In de tien jaar sinds de eerste lancering is het aantal Jamaicaanse klanten van Digicel gegroeid tot meer dan twee miljoen gebruikers. In Haïti, waar het operaties begonnen is in mei 2006, heeft het bedrijf nu 2,4 miljoen klanten, waardoor het in Haïti de operator is met de meeste klanten. Digicel is 100% eigendom van de Ierse ondernemer Denis O'Brien. Het bedrijf heeft een marktaandeel van meer dan 70% in Jamaica.

In 2006 is Digicel uitgebreid naar Zuid-Amerika en de Grote Oceaan. Op september 2006 verwierf Digicel een mobiele telefoonprovider Digicel Holdings in El Salvador. Digicel El Salvador heeft Claro nu ingehaald als tweede operator in het land. In december 2007 won Digicel een zeer concurrerend bod voor een mobiele licentie in Honduras en een licentie om in Panama te opereren in mei 2008. Digicel is gelanceerd in Honduras en de Britse Maagdeneilanden in november 2008 en in Panama in december 2008.

In 2007 heeft Digicel ook zijn aanwezigheid uitgebreid in Zuid-Amerika en in Guyana, alsmede in Suriname (december 2007) en Frans-Guyana (juni 2006). Digicel is nu actief in 32 markten in het Caribisch gebied, Centraal-Amerika en de Stille Oceaan.

Partnerschap met Vodafone[bewerken]

Op 6 februari 2007 ondertekende Digicel een driejarig partnerschap met Vodafone. Hoewel beide bedrijven gescheiden en onafhankelijk zullen blijven, zal de overeenkomst, die Digicels zusteroperatie in Samoa bevat, resulteren in het aanbieden van nieuwe roaming-mogelijkheden. De twee groepen zullen ook voorkeur-roamingpartners van elkaar zijn.

Externe links[bewerken]