Din Din Aviv

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Din Din Aviv דין דין אביב
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Dina (Din Din) Aviv
Bijnaam Din Din Aviv
Geboren 9 oktober 1974
Land Vlag van Israël Israël
Werk
Jaren actief 1998–heden
Genre(s) Folk, world music, pop
Beroep Zangeres en muzikante
Instrument(en) Slagwerk
Label(s) Hed Artzi/Labeleh
dindinaviv.com Officiële website
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Din Din Aviv (Hebreeuws דין דין אביב) (Tel Aviv, 9 oktober 1974) is een Israëlische pop- en folkzangeres. Na te hebben opgetreden met Gaia en met het Idan Raichel Project bracht ze in 2006 een succesvol debuutalbum uit, Sodotay (My Secrets). De drie singles van het album bereikten allemaal de top drie van het Israeli Singles Chart.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Aviv werd geboren als Dina Aviv in Tel Aviv, Israël, op 9 oktober 1974.[1] Ze werd Dina genoemd maar na een paar jaar veranderden haar ouders haar naam in Din Din.[1] Haar ouders waren allebei artiest; haar moeder, Aliza Aviv, is een optredende zangeres in een breed gebied van stijlen, haar vader was een jazzmuzikant. Als kind nam ze met haar moeder het album Alidin op[2] en begeleidde ze haar vader als hij optrad.[1]

Ze voltooide Alliance High School en diende in het Israëlisch leger als de solozangeres van de Air Force Entertainment Group.[3] Ze studeerde dans en ballet bij de Israëlische school van ballet met Dorit Gasner, Afrikaanse dans met Master Aisha Diallo, ze leerde "Indian song" en tabla spelen in India, Afrikaans drummen met Uri Nave, conga's met master Avi Zarfati, en piano en twee jaar drum en zangstudie op de Rimon School of Music.[4]

Ze gaf "Rhythm in Dance"-workshops bij Seminar Hakibbutzim en haar populaire kindervideo, "Din Din's Heart Drum," introduceerde veel Israëlische families in de wereld van ritme.[4] Ze presenteert een wereldmuziekprogramma met haar moeder, waarin ze allebei zingen in het Turks, Koerdisch, Grieks, Bulgaars, Georgisch, Perzisch en Hebreeuws.[4] Ze is een gekozen artiest van het Israel Cultural Excellence (IcExcellence) Foundation[4], dat artistieke talenten in Israël ondersteunt.

Muzikaal werk[bewerken | brontekst bewerken]

Als volwassene sloot Aviv zich aan bij Gaia.[1][5] Dit was een van de bekendere Israëlische bands die een hit had met Shir La'Ahava (Yahad), die de Discovery of the Year Award kreeg en een onofficieel tweede volkslied werd voor veel Israëli.[4] Daarna sloot ze zich aan bij het Idan Raichel Project,[5] en werd de leidende stem in de hit Im Telech (If You Leave), die werd benoemd tot "nummer van het jaar" door de Israeli Singles Chart en Radio 3 en werd de No. 1 airplay van 2003.[4].

Na haar succes met Gaia en het Idan Raichel Project gaf ze in de lente van 2006 een succesvol soloalbum uit, Sodotay (My Secrets) waarvoor ze de "Discovery of the Year" award van ACUM (The Composers, Authors and Publishers Society of Israel) kreeg en een Gold Album award in april 2007.[4] De drie nummers van het album uitgebracht als singles (Familiar To Me From Once, Dreaming (ft. Mush Ben Ari) en Sodotay (My Secrets)) bereikten allemaal de top drie. De single Sodotay (My Secrets) werd genomineerd voor de Song of the Year bij de Israeli Music Channel Awards in maart 2007.[6] Ze richtte zich op haar eerste VS-tour in maart 2008,[7] om op te treden in Tulsa, New York, Sarasota, Fort Lauderdale en Boca Raton.[8]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. a b c d Din Din Aviv, Kikar Israel, 7 November 2006. Retrieved 17 June 2007.
  2. Alidin, by Aviv Aliza and Dindin Aviv. Retrieved 17 June 2007
  3. Din Din Aviv, Myspace Music.
  4. a b c d e f g "Din Din Aviv Singer & Percussionist" (uit web.archive.org), Israel Cultural Excellence (IcExcellence) Foundation. Retrieved 17 June 2007.
  5. a b Barry, Davies, "A long time coming", The Jerusalem Post, 2006-04-09. Geraadpleegd op 7 mei 2008.
  6. "Tonight's AMI Awards honor homegrown talent", The Jerusalem Post, 8 March 2007. Retrieved 21 June 2007.
  7. Shows, Din Din Aviv official website. Retrieved 24 February 2008.
  8. "Top Israeli musical artist performs here Thursday", Tulsa World, 2008-03-22. Gearchiveerd op 18 mei 2011. Geraadpleegd op 14 april 2008.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]