Dorm Daze 2

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dorm Daze 2
Regie David Hillenbrand
Scott Hillenbrand
Producent Christopher Duddy
Brian Farber
Glenn W. Garland
Sanford Hampton
Albert Miniaci
Jor Van Kline
Scenario Patrick Casey
Worm Miller
Hoofdrollen Charles Shaughnessy
Oren Skoog
Vida Guerra
Marieh Delfino
Patrick Cavanaugh
Paul H. Kim
Tony Denman
James DeBello
Chris Owen
Danielle Fishel
Richard Riehle
Jennifer Lyons
Justin Whalin
Jasmin St. Claire
Gable Carr
Muziek Peter Rafelson
Distributie Lionsgate
Première Vlag van Verenigde Staten 5 september 2006
Vlag van Nederland 20 maart 2007
Genre komedie
Speelduur 97 min.
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Voorloper National Lampoon Presents Dorm Daze
Vervolg Transylmania
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Dorm Daze 2 is een Amerikaanse filmkomedie en klucht uit 2006 die geregisseerd is door de broers David en Scott Hillenbrand. Het is een sequel van National Lampoon Presents Dorm Daze uit 2003. Nagenoeg dezelfde cast verschijnt in dit deel. De rol van Randy Spelling, Foosball, is overgenomen door Justin Whalin.

De film is opgenomen op de Queen Mary die in de haven van Long Beach ligt.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

De groep van Billingson Universiteit brengt een weekend door op een cruise-schip waar ze les krijgen en er een competitie is voor een schooltoneelstuk. Ook draait het om de jacht van de gestolen diamant de Pharohs Heart die Professor Cavendish (Charles Shaughnessy) op een zwarte markt wil verkopen. Voor hij dat kan doen wordt hij vermoord en raakt de diamant kwijt. Booker (Chris Owen) probeert over zijn stukgelopen relatie met Rachel (Gable Carr) heen te komen, maar dat gaat lastig omdat zij ook op het schip zit. Newmar (Tony Denman) wil graag seks met zijn preutse christelijke vriendin Violet (Vida Guerra).

Drugsgebruikers Pete (Patrick Cavanaugh) en Wang (Paul H. Kim) zijn op zoek naar drugs op de zwarte markt maar kopen een aap, Choo Choo. Ook is Pete in een strijd verwikkeld met Gerri (Marieh Delfino) voor een collegefonds. Rusty (Oren Skoog) probeert seks te hebben op de boot en zijn kans op succes stijgt als hij ontdekt dat de vrouw van de kapitein, mevrouw Bunkley (Jasmin St. Claire) een pornoster is, en met bijna elke man op de boot een affaire heeft.

Vriendinnen Lynne (Jennifer Lyons) en Marla (Danielle Fishel) denken dat ze misschien verliefd op elkaar zijn, maar zijn meer geïnteresseerd in de diamant. Cliff (James DeBello) verschijnt ook aan boord als piraten-ober. Voor het toneelstuk wordt geregisseerd door Robin (China Shavers) en wordt geholpen door Foosball (Justin Whalin), maar ze krijgt het lastig als blijkt dat Dante (Nicolas Shake) haar blijft achtervolgen. Het toneelstuk lijkt in het honderd te lopen als blijkt dat Stukas (Kip Martin) tijdens het toneelstuk wordt vermoord en de echte diamant als rekwisiet wordt gebruikt.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Vervolg[bewerken | brontekst bewerken]

In 2009 kwam er een vervolg uit, Transylmania. In deze film verschijnt een deel van de cast die een semester in Roemenië gaan studeren en daar in aanraking komen met vampieren.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]