Dorset Premier Football League

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

De Dorset Premier Football League is een Engelse regionale voetbalcompetitie uit Dorset en bevindt zich op het 11de niveau in de Engelse voetbalpiramide.

De league werd in 1957 opgericht onder de naam Dorset Football Combination League met de bedoeling het voetbal in het graafschap op een hoger niveau te brengen, immers het waren de jeugdclubs die de betere resultaten haalden.

Momenteel spelen er 16 clubs in de league (al waren het er 18 in het begin van het seizoen maar Stourpaine en Dorchester United trokken zich vroeg terug). In het allereerste seizoen waren er 12 clubs en toen werd Swanage Town kampioen. Deze club domineerde de league in zijn begindagen.

Een andere succesvolle club is Parley Sports dat 5 keer op rij kampioen werd van 1962 tot 1966 en won in totaal al 12 titels en werd 9 keer vicekamioen. Parley bereikte ook 21 keer de finale van de Combination Cup en won de trofee 11 keer.

In 1991 aanvaardde de league de uitnodiging van de Wessex League om leverancier te worden voor de league waardoor clubs vanaf nu konden promoveren. In 2002/03 werd de huidige naam aangenomen.

De Dorset Premiet League staat op hetzelfde niveau als de 2de divisie van de Wessex League en meestal schakelen de clubs om naar die divisie, dus eigenlijk promoveren ze niet. In 2005/06 echter ging Sherborne Town door naar de Division One van de Western Football League en dat is wel een niveau hoger. Bridport FC, een andere club uit de Western League heeft een reserveteam in de Dorset Premier League.

Kampioenen[bewerken]

Externe links[bewerken]