Drakkar Entertainment

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
21-04-2015

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken.

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Drakkar Entertainment
Opgericht 1986
Oprichter Bogden Kopec
Distributielabel Edition Drakkar
Genre Heavy metal, elektronisch
Situering
Land van oorsprong Vlag van Duitsland Duitsland
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Drakkar Entertainment GmbH, ook bekend als Drakkar Records of Drakkar Publishing, is een Duits muzieklabel met haar hoofdkantoor in Witten. Samen met Bertelsmann Music Group is het een joint venture.

Geschiedenis[bewerken]

Drakkar Entertainment werd aanvankelijk als Kopec Music Publishing in 1986 opgericht door Bogden Kopec. In eerste instantie hield het label zich enkel met publiceren bezig, maar na 1986, toen Kopec de naam veranderde in Drakkar Promotion, besloot hij om zich met management, boekhouden en verkoop bezig te houden. Het bedrijf heeft later de Duitse metal bands Coroner, Raven, Running Wild en Sodom getekend.

In 1992 is het bedrijf samen gaan werken met Bertalsmann Music Group en werd de naam veranderd in DRAKKAR Promotion Musikverslag GmbH. Tegelijkertijd werd een ander bedrijf, G.U.N. Records GmbH, ook opgericht. Dit tweede label werd zo groot dat Kopec, die zich overgewerkt voelde, zijn aandelen aan BMG verkocht. Toen heeft hij de verkoop, het boekhouden en marktaandelen van Drakkar Promotion stopgezet en is hij Drakkar Records begonnen. Zijn originele bedrijf werd Drakkar Entertainment GmbH.

Drakkar Entertainment bestaat nu uit vier delen:

  • Drakkar Classic, een label dat rock en orkest metal publiceert.
  • Drakkar Records, hun metal label.
  • e-Wave Records, hun elektrische label.
  • Edition Drakkar, hun publicerend bedrijf.

Artiesten[bewerken]

Externe links[bewerken]