E.S.S.V. Alcedo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Alcedo
Erasmus Studenten Schaatsvereniging Alcedo
Sport Langebaanschaatsen, wielrennen, skeeleren
Plaats Vlag Rotterdam Rotterdam
Thuisbasis Schaatsbaan Rotterdam
Opgericht 22 november 2013
Ledental ~65
Verenigingskleuren Oranje-zwart
Aansluiting KNSB
Website http://www.essvalcedo.nl
Portaal  Portaalicoon   Sport

De Erasmus Studenten Schaatsvereniging Alcedo (kortweg Alcedo) is een studentensportvereniging voor studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam[1] en de verschillende hogescholen uit Rotterdam. Alcedo heeft ongeveer 65 leden.

Vereniging[bewerken | brontekst bewerken]

De vereniging werd opgericht op 22 november 2013 door zes studentenschaatsers. Directe aanleiding was het stadsinitiatief Schaatsbaan Rotterdam waardoor Rotterdam voor het eerst in jaren weer een schaatsbaan kreeg.[2] Alcedo is een vereniging voor studenten die in Rotterdam studeren. Het bestuur van de vereniging wisselt jaarlijks en zij wordt bijgestaan door een aantal commissies.

Trainingen[bewerken | brontekst bewerken]

In de winter is er een schaatstraining voor alle leden en KNSB-licentiehouders van de vereniging. De trainingen vinden plaats op de Schaatsbaan Rotterdam of op de De Uithof, de schaatsbaan in Den Haag. Daarnaast zijn er buiten het schaatsseizoen wielrentrainingen en droogtrainingen.

Wedstrijden[bewerken | brontekst bewerken]

Alcedo organiseert elk jaar een schaatstoernooi voor leden van de andere schaatsende studenten uit Nederland, een zogeheten IUT (Inter Universitair Toernooi)[3]. Leden van Alcedo doen mee aan de landelijke studentenschaatswedstrijden van andere verenigingen en het Nederlands Studenten Kampioenschap schaatsen. Leden van Alcedo brachten het de afgelopen jaren tot kampioenstitels in diverse categorieën. Ook doen leden van Alcedo mee aan de KNSB-marathonwedstrijden op regionaal niveau.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]