Earl Dodge

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Earl Farwell Dodge (Revere (Massachusetts), 24 december 1932 - Denver (Colorado), 7 november 2007) was een Amerikaans politicus.

Biografie[bewerken]

Earl Farwell Dodge sloot zich reeds op jonge leeftijd aan bij de Prohibition Party (PRO), de Amerikaanse partij die streeft naar een totaalverbod op het nuttigen van alcoholische dranken en de handel in alcoholische dranken. In 1954 was hij voor de eerste keer kandidaat voor de Prohibition Party. In 1979 werd hij gekozen tot voorzitter van de Prohibition Party (die toen korte tijd bekendstond als National Statesmen Party) en was van 1976 tot 1980 kandidaat voor het vicepresidentskandidaat en van 1984 tot 2004 presidentskandidaat voor de Prohibition Party.

In 1988 boeket Dodge zijn grootste succes als presidentskandiaat toen hij 8002 stemmen behaalde[1].

In augustus 2003 gaf de Prohibition Party in Colorado te kennen Dodge opnieuw te willen nomineren als presidentskandidaat. Het federale partijbestuur van de Prohibition Party verzette zich hiertegen waarna de Prohibition Party in Colorado en de Nationale Prohibition Party of Colorado tijdens een geïmproviseerde partijconferentie in de huiskamer van Dodge in Denver nomineerden als presidentskandidaat zonder toestemming van het federale partijbestuur. In 2004 werd Gene Amondson tijdens de officiële partijconferentie genomineerd als presidentskandidaat. Bij de presidentsverkiezingen van 2 november 2004 deed Dodge alleen mee in Colorado en kreeg maar 140 stemmen. Zijn rivaal Amondson, die ook meedeed in Colorado, meer stemmen dan Dodge, ook al was Amondson niet afkomstig uit Colorado.

In 2007 werd Dodge in Arvada (Colorado) genomineerd tot presidentskandidaat door de Prohibition Party in Colorado.

Met het overlijden van Earl Dodge op 7 november 2007 op het vliegveld van Denver, kwam er een einde aan de scheuring binnen de Prohibition Party toen de partijafdeling in Colorado zich verzoende met de moederpartij toen partijafdeling uiteindelijk Amondson nomineerde.

Earl Dodge was niet alleen actief binnen de Prohibition Party, maar ook binnen de Geheelonthoudingsbeweging en de organisatie Rights to Life (een organisatie ide zich inzet voor de bescherming van het menselijk leven).

Verwijzing[bewerken]

  1. http://www.ourcampaigns.com/RaceDetail.html?RaceID=1935

Zie ook[bewerken]

Externe link[bewerken]

Voorganger:
Charles Wesley Ewing
Voorzitter van de Prohibition Party
1979-2003
Opvolger:
Gene C. Amondson