Easton Bavents

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
26-08-2014

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken. De hiervoor opgegeven reden is: Achterhaalde info.

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Info
Dit is een artikel over een Britse plaats, uit een grote reeks artikelen die mogelijk niet voldoen aan de minimumstandaard van Wikipedia.
Er wordt gewerkt aan de verbetering hiervan.

U wordt uitgenodigd om hieraan mee te helpen. Als u dit artikel heeft verbeterd, geef dat a.u.b. aan op de speciale lijst. Daar vindt u ook de andere artikelen die nog opgeknapt moeten worden.

Easton Bavents
Plaats in Engeland Vlag van Engeland
Easton Bavents
Easton Bavents
Situering
Regio East of England
Graafschap Suffolk
District Waveney
Coördinaten 52° 21' NB, 1° 41' OL
Foto's
Cliff fall at Easton Barents - geograph.org.uk - 1073285.jpg
Portaal  Portaalicoon   Verenigd Koninkrijk

Easton Bavents is een buurt, voormalig civil parish[1] en een verdwenen dorp[2] in het bestuurlijke gebied Waveney, in het Engelse graafschap Suffolk. Easton Bavents is een smalle landstrook ten noorden van Southwold tot de kreek Ward Bdy. De civil parish Easton Bavents werd met Reydon samengevoegd.

Easton Bavents had markrechten voor een wekelijkse markt.[3] De Sint-Nicolaas Kerk[4][5] is met het dorp eind 17e eeuw in de zee verdwenen en ligt nu ongeveer 1,6 km uit de kust. Kaap Easton Ness was voordat het wegspoelde het oostelijke punt van Engeland. In de 19e eeuw was er nog slechts een vissersdorpje welke in 1870-72 7 inwoners telde.[6]

Sole Bay (Solebay) is het water voor de kust van Easton Bavents.[7] Hier vond in 1672 de Slag bij Solebay plaats. Dit was de eerste zeeslag van de Derde Engels-Nederlandse Oorlog. De vloot van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, stond hier onder het bevel van admiraal Michiel de Ruyter.

Link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
Geplaatst op:
12-03-2013
Dit artikel is een beginnetje over landen & volken. U wordt uitgenodigd op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Crystal txt.png