Eau de toilette

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
09-12-2014

Genomineerd   Deze pagina is genomineerd voor verwijdering

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia, vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past. De pagina is daarom aangedragen op de beoordelingslijst.

De reden die hiervoor is opgegeven, luidt: reclame voor site

Na plaatsing op de beoordelingslijst blijft dit artikel twee weken staan, zodat eventuele bezwaren ingebracht kunnen worden. Als je het artikel zodanig kunt verbeteren dat daarmee de redenen voor verwijdering komen te vervallen, aarzel dan vooral niet en verbeter het! Vergeet niet om dit op de genoemde lijst te vermelden.

Pas als het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, kan deze melding verwijderd worden. Geef dit aan op de lijst door het toevoegen van de reden. (/)

Eau de toilette[bewerken]

Elk parfum heeft een bepaalde hoeveelheid aan geurbestanddelen. De hoeveelheid aan geurbestanddelen bepaalt of het een parfum, eau de parfum of een eau de toilette betreft. Eau de toilette bevat 5-10% geurbestanddelen. Dit wil zeggen dat in een flesje van 100 ml 5-10 ml geurconcentraat zit, wat aangevuld is met 90-95 ml alcohol of in enkele gevallen een andere mengvloeistof. De geur blijft minder lang waarneembaar dan een eau de parfum of parfum.

Eau de toilette als ochtendparfum[bewerken]

Eau de toilette werd vroeger voornamelijk gebruikt als ochtendparfum, omdat deze minder sterk was op de vroege ochtend dan eau de parfum of parfum. Tegenwoordig is het het meest gangbare parfum, wat de hele dag door gebruikt wordt.