Eco-Runner Team Delft

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
13-01-2015

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
De relevantie blijkt niet uit dit artikel. Daarnaast is het artikel al eerder verwijderd, al dan niet in een andere versie.

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Eco-Runner Team Delft is een studententeam van de TU Delft dat extreem efficiënte voertuigen ontwerpt en produceert. Met deze voertuigen, de Ecorunners, doet het team mee aan de Eco-marathon in Ahoy Rotterdam.

Het Team[bewerken]

Het team is opgericht in 2005 en bestaat volledig uit studenten van verschillende faculteiten van de Technische Universiteit Delft. Elk jaar is er een nieuw team van ongeveer 10 tot 15 studenten. Het doel van het team is om jaarlijks de Eco-marathon te winnen en uiteindelijk het wereldrecord van meest zuinige auto in handen te krijgen. Ondertussen zijn er vier auto’s gebouwd om deze doelen te verwezenlijken.

Ecorunner 1[bewerken]

Ecorunner 1

De Ecorunner 1 is het eerste voertuig dat door het team is gebouwd. De Ecorunner 1 is een voertuig dat behoort tot de "prototype class - gasoline". De Ecorunner 1 heeft een resultaat van 557 km/l gehaald.

Ecorunner H2[bewerken]

Ecorunner H2

In het tweede jaar is het team begonnen aan een volledig nieuw voertuig: de Ecorunner H2 (originele naam Ecorunner 2). De Ecorunner H2 en de daaropvolgende Ecorunners behoren tot de "prototype class - hydrogen". De Ecorunner H2 heeft in juli 2008 de eerste plaats verworven in de Eco-marathon met een verbruik van 2282 kilometer per liter benzine.

Ecorunner 3[bewerken]

Ecorunner 3

De Ecorunner 3 heeft in mei 2013 een resultaat neergezet van 2914 kilometer per liter benzine.

Ecorunner 4[bewerken]

Ecorunner 4

In 2013 is begonnen met het ontwerpen van de Ecorunner 4 waarmee in 2014 is deelgenomen aan de Eco-marathon. In mei 2014 is een resultaat neergezet met de Ecorunner 4 van 3524 kilometer per liter benzine.