Edgar Wurfbain

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Edgar Wurfbain
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Edgar Wurfbain
Geboren 8 september 1977
Geboorteplaats Leidschendam
Land Vlag van Nederland Nederland
Beroep Acteur, producer
Jaren actief 1990-heden
Bekend van Goudkust
Goede tijden, slechte tijden
Volle maan
Onderweg naar morgen
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Media

Edgar Wurfbain (Leidschendam, 8 september 1977) is een Nederlands acteur en oprichter van Starsound Productions.

Hij speelde drie jaar lang de rol van Pieter Hardebol in de soap Goudkust. Nadat Wurfbain vertrok uit de serie was hij samen met Thom Hoffman, Gijs Scholten van Aschat en Victor Löw te zien in de telefilm Het glinsterend pantser van Maarten Treurniet.

Wurfbain vertrok na deze productie naar Amerika voor een acteeropleiding aan de Hollywood Acting School. In 2001 trad hij op in Goede tijden, slechte tijden als Sydney Römer. Na Goede tijden, slechte tijden speelde hij hoofdrollen in de film Volle Maan van Johan Nijenhuis en de hitserie Costa!.

In 2003 was Wurfbain een van de vaste castleden naast Winston Gerschtanowitz, Froukje de Both, Ellemieke Vermolen en Aukje van Ginneken in de eerste multimediale soap van MSN en Media Republic, Jong Zuid.

Na een gastrol in de serie Bon bini beach beëindigde hij zijn carrière voor de schermen definitief en startte hij na een regieopleiding het productiehuis Starsound Productions. In 2005 liet Wurfbain zich nog een keer zien in de soap Onderweg naar Morgen. Hij verving hier tijdelijk de rol van Aram van de Rest.

Het productiebedrijf van Wurfbain bedacht en produceerde onder andere West International, de eerste Nederlandse TV-show gericht op expats en heeft ook de kinderserie Cubeez op haar naam staan. De serie werd wereldwijd in meer dan 50 landen uitgezonden op zenders als Nickelodeon, National Geographic Junior, Discovery Kids en Channel 4. De serie verscheen in het Engels, Spaans, Frans, Portugees en Arabisch.

Overig[bewerken | brontekst bewerken]

In 2010 werd Wurfbain door Stichting Wakker Dier genomineerd voor de Meest Sexy Vegetariër van Nederland. Hij moest het opnemen tegen onder andere oud-minister Wouter Bos, schrijver Arthur Japin en journalist Luc Seton. Wurfbain kwam in de finale, maar won de verkiezing uiteindelijk niet. Winnaars van eerdere edities waren onder andere acteur Antonie Kamerling, Noah Valentyn en voetballer Evgeniy Levchenko.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]