Eduard Einstein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
23-01-2015

Genomineerd: Hoort dit thuis in de encyclopedie? Past dit onderwerp in Wikipedia?

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat het onderwerp van dit artikel niet past in deze encyclopedie.
Deze persoon heeft daarom voorgesteld dit artikel te laten verwijderen. Het artikel is daartoe op de beoordelingslijst geplaatst. De volgende reden is hiervoor opgegeven:
weinig meer dan "familie van een beroemd persoon".

(/)

NB: deze melding dient te blijven staan tot de verwijderingsdiscussie afgesloten is.
Algemene informatie is te vinden op Wat Wikipedia niet is, Relevantie en de uitleg bij "te beoordelen pagina's".

Eduard Einstein (Zürich, 28 juli 1910 - aldaar, 25 oktober 1965) was de tweede zoon van de natuurkundige Albert Einstein en Mileva Marić. Albert Einstein en zijn gezin verhuisden naar Berlijn in 1914, maar kort erna keerde Mileva terug naar Zürich met Eduard en zijn broer Hans Albert Einstein.

Eduard was een goede student en had muzikaal talent. Hij had ook de ambitie om psychoanalyticus te worden. Maar op zijn twintigste ontwikkelde hij schizofrenie en werd twee jaar erna voor het eerst opgenomen, waarna nog meerdere opnames volgden. Na de eerste opname had Eduard een minimale relatie met zijn vader.[1] Mileva zorgde voor hem totdat zij stierf in 1948, hijzelf stierf in een psychiatrische instelling op vijfenvijftigjarige leeftijd.

Referenties[bewerken]

  1. Clark, Ronald W., Einstein: The Life and Times, Avon. ISBN 0-380-44123-3, 1971

Externe links[bewerken]